Emerging Member of the WorldGBC

HuGBC

2017-ben a Nemzetközi Zöld Építés Hete hősei a NET ZERO épületek

2017. június 21., Saját hír 662 worldgreenbuildingcouncil world green building week world green building week 2017 zöld építés hete zöld építés hete 2017

A World Green Building Council (WorldGBC) kihirdette, hogy 2017-ben a Nemzetközi Zöld Építés Hetének időpontja szeptember 25-október 1., az idei események fókuszában pedig a NET ZERO épületek állnak. A hét szlogenje: Our Hero Is Zero (A nulla a mi hősünk). A HuGBC idén is csatlakozik az eseménysorozathoz a témához illeszkedő programokkal.
1

Mit jelent a NET ZERO (nettó nulla) épület fogalma? Olyan fokozottan energiahatékony épületeket takar, amelyek megújuló energiaforrásból - pl. napenergia -  termelik meg vagy akár szolgáltatják is a működésükhöz szükséges energiamennyiséget. Ezek az épületek a jövő otthonai, irodái, üzletei, iskolái vagy színházai. De a nettó nulla épületek nem csak a széndioxid-kibocsátásról és az energiáról szólnak. A kifejezést vonatkoztatható a víz- vagy a hulladékgazdálkodásra is, melyek egy épület üzemeltetése vagy akár életciklusa során szintén vizsgálandók.

A „Több ezertől a milliárdig – Összehangolt fellépés a nulla széndioxid-kibocsátású épületek felé 2050-ig” című World Green Building Council tanulmányban még többet tudhat meg a "nettó nulla" épületekről. Olvassa el itt.

Az épületeinket gyakran tekintjük "gazembereknek", amikor az éghajlatváltozásról van szó, de hősök lehetnek. Amikor az épületek teljesítik a nettó nulla szintet, akkor tiszta energiát használnak, nagyon hatékonyak és nem pazarolják az energiát - vagyis segítenek bennünket az éghajlatváltozás elleni küzdelemben.

A Nemzetközi Zöld Építés Hetén arra ösztönzünk minden embert a Földön, hogy vegyék észre az épület-hősöket ott, ahol élnek és dolgoznak, és csatlakozzanak hozzánk a küldetésben, hogy minden épület NET ZERO legyen 2050-ig. Ebben a küldesében #OurHeroIsZero.

A Zöld Építés Hetének témaválasztása összhangban van a WorldGBC Advancing Net Zero világméretű projektjével. A hazai programokat egy későbbi időpontban tesszük közzé.

Forrás: http://

<< Vissza a főoldalra