Emerging Member of the

HuGBC

A Prologis minden új épületét BREEAM akkreditációra terjeszti fel

2017. február 23., Hírek tagjainktól 763 prologis fejlesztések ingatlanberuházás

A Prologis, Inc., a világ vezető logisztikai ingatlan vállalata ismertette a 2016-os évi, többek között Magyarországra vonatkozó tevékenységét.
1

A Prologis 2016-ban Magyarországon három fejlesztést indított el, összesen 43.000 négyzetméteren. Közülük egy projektet az év végéig be is fejezett. Mindhárom épület 100 százalékos kihasználtsággal rendelkezik. Az elmúlt évben a vállalat összesen 245.000 négyzetmétert adott bérbe. Az év végével a kihasználtság szintje 98,1 százalékon állt, meghaladva a kelet-közép-európai 96,4 százalékos átlagértéket. Az ügyfélmegtartás aránya 87 százalékos volt.

2016-ban a Prologis befektetett azokban a kelet-közép-európai országban, ahol aktívan működik. A vállalat 18 új fejlesztést indított el, összesen 331.000 négyzetméternyi területen - ennek 70 százaléka build-to-suit, 30 százaléka spekulatív beruházás. Az új fejlesztések száma mintegy 65%-kal növekedett 2015-höz képest. A vállalat tovább folytatta körültekintő beruházási stratégiáját olyan kulcsfontosságú piacokon, amelyeket alacsony üresedési ráta jellemez.

Magyarországon 21.000 négyzetméter build-to-suit épület fejlesztését indította el a Waberer's számára a Prologis Park Budapest-Sziget területén, valamint 21.500 négyzetméter, teljesen bérbe adott spekulatív épület fejlesztést fejezett be a Prologis Park Budapest-Sziget területén.

A vállalat a fenntartható építést egyik legfontosabb prioritásának tekinti, ezért minden új épületét BREEAM akkreditációra terjeszti fel.

Ezt az alapelvet szem előtt tartva a Prologis az alábbi zöld megoldásokat alkalmazta a Prologis Park Budapest-Sziget új épületeinek fejlesztése során:

  •     közmű használati zónák kijelölése,
  •     távelérésű hő-, elektromos-, és vízmérőolvasó rendszerek bevezetése,
  •     a természetes fény arányának növelése az épületben: az általánosan alkalmazott 5 százalék helyett 10  százalékra,
  •     LED világítás alkalmazása, amely becslések szerint akár ötször hosszabb ideig használható, mint a hagyományos villanykörte, 50 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt és 50 százalékkal csökkenti a költségeket a T5 alacsony energiafelhasználású világítóberendezésekhez képest

A Prologis Park Budapest-Sziget DC7A épületénél elektromos autó számára kiépített töltőállomás is található. Ezt a lehetőséget a vállalat az év folyamán kiterjeszti a Prologis Park Budapest-Gyál, Prologis Park Budapest-Harbor, Prologis Park Budapest-M1 és a Prologis Park Budapest-Sziget további épületeire is.

 

 

Forrás: http://

<< Vissza a főoldalra