Emerging Member of the WorldGBC

HuGBC

Így váltsunk nézőpontot az épületeinkkel kapcsolatban!

2016. szeptember 30., WorldGBC News 1676 world green building council terri wills

Terri Wills, a WorldGBC ügyvezetője az Ecobuild blogon osztotta meg velünk gondolatait.
1

Amikor a klímaváltozás elleni küzdelemről van szó, általában olyan képek jelennek meg a fejünkben a kifejezés hallatán, mint napelemekre cserélt szénerőművek, füstöt okádó gépjárművek, amelyeket felváltanak a csendes elektromos autók, vagy éppen forgalmas autóutak, amelyekből kerékpárosokkal és gyalogosokkal zsúfolt sétálóutca lesz.

Amire pedig egészen kevesen gondolnak csak a téma kapcsán: az épületek. A legtöbben nincsenek tisztában vele, hogy az épületek felelősek a globális üvegházgáz-kibocsátás egyharmadáért, így aztán az épületek fenntarthatóvá tételével a klímaváltozás problémájának harmadát - vagy akár még nagyobb arányú részét is orvosolhatjuk.

Tudta-e a kedves Olvasó, hogy egy átlagos zöld épület 25%-kal kevesebb energiát és 11%-kal kevesebb vizet fogyaszt egy átlagos társánál? Vagy azt, hogy a legkorszerűbb fenntartható épületek már képesek elérni a nulla kibocsátást? Tovább hogy a fenntartható épületekkel kapcsolatos terület 2018-ra már 3,3 millió embernek ad munkát az Egyesült Államokban?

Elképzelhető, hogy nem! Éppen ezért lett az idei Zöld Építés Hete fő témája, a fenntartható építéssel kapcsolatos szemléletformálás legfontosabb globális eseményének idei témája az emberek nézőpontjának megváltoztatása.  

A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: http://worldgbc.org

<< Vissza a főoldalra