Emerging Member of the WorldGBC

HuGBC

Itt olvashatja a Smart Budapest - Budapest okos város jövőképe koncepciót

2017. május 08., Saját hír 999 smart budapest smart city budapest okos város jövőképe

A főváros elkötelezett amellett, hogy Budapest fejlesztésében külön hangsúlyt kapjon a „smart city” megközelítés, ezért kezdeményezte az okos város intézkedések összefogásáról szóló, önálló program kidolgozását. Ennek első lépése a Smart Budapest jövőkép elkészítése, amely a Főváros okos város célkitűzéseit helyezi egy összefüggő keretrendszerbe.
1

A jövőkép bemutatja Budapest okos város szemléletét, azokat az elveket és értékeket, amelyek mentén Budapest a jövő okos városfejlesztéseit elképzeli. A jövőkép keretrendszerének kialakításához a főváros városfejlesztési dokumentumai szolgáltak alapul. A dokumentum a jövőkép megvalósításához szükséges következő lépéseket is felvázolja. Az okos város megvalósítása nem egyetlen terv sikeres végrehajtását, hanem egy folyamatos adaptáción alapuló, az adottságokat hatékonyan felhasználó városfejlesztés sikerre vitelét jelenti.

Az anyagot Finta Sándor építészeti és városfejlesztési igazgató, Barta Zsombor fenntarthatósági vezető és a HuGBC újonnan megválasztott elnöke, valamint Balogh Samu Márton készítette. A Fővárosi Közgyűlés 2013-ban fogadta el a Budapest 2030 Hosszú Távú Városfejlesztési Koncepciót, amelyhez illeszkedik ez az új smart stratégia.

 

 

Forrás: http://

<< Vissza a főoldalra