Emerging Member of the WorldGBC

HuGBC

Jó üzlet a zöldépítés: a kanadai GBC tanulmánya

2016. október 03., WorldGBC News 1737 world green building council

A kanadai Green Building Council nemrég napvilágot látott tanulmánya szerint ez az iparág 19,4 millió tonna üvegházgáz keletkezését képes megelőzni, miközben 32,5 milliárd dollár értékben pörgeti fel a gazdaságot.
1

Ennek elérésére a szervezet olyan lépéseket javasol, mint a meglévő épületállomány fenntarthatóvá tételére irányuló felújítás, az energetikai értékelés gyakorlatának bevezetése, továbbá a zéró kibocsátás elérésére irányuló előírások bevezetése – mindezeknek köszönhetően reális célkitűzéssé válik Kanada 2030-as klímavédelmi célkitűzéseinek elérése, miközben a gazdaság is élénkül.

A napokban, a nemzetközi Zöld Építés Hete során jelent meg a szervezet tanulmánya, amely kihangsúlyozza: hogyan lehet összeegyeztetni a klímaváltozás elleni küzdelmet a gazdaságélénkítési törekvésekkel. A tanulmány, amelynek címe: Building Solutions to Climate Change: How Green Buildings Can Help Meet Canada’s 2030 Emissions Targets (Építészeti megoldások a klímaváltozásra: Hogyan segítenek a zöld épületek elérni Kanada 2030-as célkitűzéseit), lényegében a kanadai GBC válasza a Vancouveri Deklarációra (Vancouver Declaration on Clean Growth and Climate Change). Utóbbi keretében az ország vállalja, hogy 2030-ig 30%-kal csökkenti az üvegházgáz-kibocsátást a 2005-ös szinthez képest.  

A tanulmány négy kiemelt szempontot jelöl meg, amelyek létfontosságúak abból a szempontból, hogy Kanada sikeresen vehesse fel a harcot a klímaváltozással és fellendüljön a fenntartható építéssel kapcsolatos terület is. Ezek közé tartoznak a meglévő épületállományra irányuló értékelő rendszerek, amelyek motiválják az energiahatékonyságra irányuló törekvéseket és csökkentik az üvegházgázok keletkezését, továbbá a nettó zéró kibocsátású épületek létrehozására irányuló innovációk is.

További részletek angol nyelven itt.

A tanulmány kivonata a kanadai GBC honlapján itt.    
 

Forrás: http://worldgbc.org

<< Vissza a főoldalra