Emerging Member of the WorldGBC

HuGBC

Okosirodákról jelent meg tanulmány a Zöld Építés Hetén

2016. szeptember 29., WorldGBC News 1705 world green building council okosirodák

A dokumentum mottója: a munkahely újrafelfedezése.
1

A tanulmány, amelyet a Philips jelentetett meg, a szeptember 26-október 2. között zajló nemzetközi  Zöld Építés hetére időzítve, azt a kérdést járja körül, hogy a Dolgok Internete (Internet of Things) trendjei, a kapcsolati hálók, az anyagokkal kapcsolatos innovációk és a társadalomtudományok hogyan mozdítják elő az új fejlesztéseket az okosépületek tervezése, a flexibilis munkahelyek és a korszerű létesítménygazdálkodás terén. A tanulmány az Illuminated, integrated and intelligent: Reinventing the workplace (Világos, integrált és intelligens: a munkahely újrafelfedezése) címet kapta.

Ezzel a cég egy olyan minisorozatot kíván elindítani, amely a tanulmány egy-egy részletét tartalmazza – ezzel ún. fehér könyvek, azaz sorvezetőként használható jelentések sorozatát a nagyközönség elé tárva. Az első kiadvány a Living Buildings címet kapta. Ez egy sor fenntarthatósággal kapcsolatos trendet elemez az épületek vonatkozásában, többek között a pozitív energiamérlegű munkahelyeket, a felújítási projekteket vagy a WorldGBC Advancing Net Zero elnevezésű projektjét. A sorozat további kiadványainak megjelenése még idén várható.

A cég egyébként tagja a WorldGBC vállalati tanácsadó testületének, és nemrég a két szervezet közös rendezvényt is tartott a NYC Climate Week során, a Cliamte Group-pal karöltve. ennek során a Philips Lighting ambiciózus célkitűzéseket jelentett be: ezek értelmében minden új építésű épületben energiatakarékos világítás épülne ki 2020-ig, 2030-ra pedig ugyanez valósulna meg az összes épület vonatkozásában.

A most megjelent dokumentum itt olvasható.

Forrás: http://worldgbc.org

<< Vissza a főoldalra