Emerging Member of the WorldGBC

HuGBC

9. Budapesti Építészeti Filmnapok

Újra kortárs építészet és design a filmvásznon 4 napon át, 2017. március 2-5. között a Toldi moziban! A széles műfajú filmválogatás középpontjában ezúttal is a városhoz való személyes kapcsolatok, a történetmesélés, az épületek megfoghatatlan és szubjektív vonzerejének bemutatása áll.

A Kortárs Építészeti Központ szervezésében immár 9. alkalommal invitálnak mindenkit a Budapesti Építészeti Filmnapokra. Az idei válogatás filmjei a városi konfliktusok kezelésének a megszokottól eltérő megoldásait is felvonultatják, olyan szemléletformáló, együttműködésre törekvő megközelítéseket, melyek képesek túllépni a hagyományos frontvonalakon. Vállalkozó kedvű, önjelölt városfejlesztő-lakóktól meríthetünk inspirációt, épületek kelnek életre, és kiderül, hogy a sztárépítész is ember.

35 film 8 tematikus blokkba szervezve, melyek Magyarországon kizárólag a Budapesti Építészeti Filmnapokon lesznek láthatóak:

Látnoki mesterek I A modernizmusról másként I Velünk élő építészet I Átalakulások a képzelet szárnyán I Összezárva I Látlelet az ázsiai urbanizációról I Rövidfilmek I Közép-európai történetek.

A filmeket eredeti nyelven, magyar vagy angol felirattal vetítik.

Részletes program, filmleírások és előzetesek ITT. 

Időpont: 2017. március 02., - 2017. március 05.,
Helyszín: Toldi mozi
Cím: 1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38

Forrás: http://

<< Vissza a főoldalra