Emerging Member of the WorldGBC

HuGBC

Az építészeti örökség integrált védelmének eszközei Magyarországon és Franciaországban

Február 23-án konferenciát rendeznek, amely bepillantást enged az építészeti örökség védelmének legkorszerűbb franciaországi és magyarországi szabályozási eszközeibe, a hazai tapasztalatokba, a 2014-2020-as fejlesztési időszak körvonalazódó gyakorlati eredményeibe és a 2020 utáni perspektívákba.

Az építészeti örökség integrált védelmének eszközei Magyarországon és Franciaországban (francia és magyar nyelven, szinkrontolmácsolással)

Városaink belső városrészeinek vonzóvá tétele a fenntartható urbanizáció egyik legfontosabb kihívása. Megválaszolása elválaszthatatlanul összefonódik építészeti és városi örökségünk megőrzésével. Műemlékeinktől a város arculatát meghatározó jellegzetes építészeti együttesekig terjedő építészeti örökségünk integrált védelme nemcsak nehéz és összetett feladat, hanem a helyi fejlődés lehetséges motorja is. Az, hogy be tudja-e tölteni a húzóerő szerepét, alapvetően azon múlik, sikerül-e a településfejlesztés és az értékvédelem szempontjait összehangolni, és a közösség építő tevékenységének szolgálatába állítani. Ezért döntő jelentőségű városaink sorsának alakulása szempontjából a műemlékek és az építészeti örökség védelme, valamint a szabályozáson és a közszféra építési beavatkozásán alapuló - operatív - városrendezés-városfejlesztés eszköztára. 

Hatékony és rendeltetésszerű használata nagymértékben elősegítheti, hogy építészeti örökségünk olyan városi szövetbe integrálódjon, amely a dinamikusan fejlődő városi élet anyagi hordozója, és ezáltal városaink fenntartható fejlődésének biztosítéka. A szinkrontolmácsolással megrendezésre kerülő francia-magyar konferencia ennek érdekében nyújt bepillantást az építészeti örökség védelmének legkorszerűbb franciaországi és magyarországi szabályozási eszközeibe, a hazai tapasztalatokba, a 2014-2020-as fejlesztési időszak körvonalazódó gyakorlati eredményeibe és a 2020 utáni perspektívákba, valamint a Franciaországban és Magyarországon egyaránt bevált, operatív városfejlesztési eszköztárba. Az előadók a téma elismert képviselői. A konferencia különösen hasznos lehet a közszféra döntéshozói, örökségvédelmi valamint településfejlesztési tervezéssel és megvalósítással foglalkozó szakemberei számára.

A konferencia a Magyar Építész Kamara 2017/34 bírálati sorszámmal jóváhagyott szakmai továbbképzése. A kamarai továbbképzési pont értéke: 1 pont.

Bővebb információ ITT.

Időpont: 2017. február 23., - 2017. február 23.,
Helyszín: Budapesti Francia Intézet
Cím: Budapest, Fő u. 17, 1011

Forrás: http://

<< Vissza a főoldalra