Emerging Member of the

HuGBC

Green Walk 2017 tavasz

A tavalyi nagy sikerű rendezvény után nem kell ismét őszig várni a Green Walk épület-látogatásaira. A 2016-os őszi esemény leglátogatottabb épületeiből összeállított
1

A hazai fenntartható építés friss sztárjai és a töretlen népszerűségű épületek szerepelnek ezen az öt napon: a Meséskert Óvoda (passzívház), a Nordic Light Offices, a CEU Campus Redevelopment Project, az Andrássy úti paloták metamorfózisa és a Fővárosi Állat- és Növénykert Energia Játszótére és Energia Rallyja várja a látogatókat.

A HuGBC által szervezett Green Walk különlegessége, hogy számos, máskor nem látogatható épületbe lehet bejutni.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket! A részvétel ingyenes, a látogatásokért MÉK továbbképzési kreditpont igényelhető. 

Regisztráció: 

Az épületlátogatások regisztrációhoz kötöttek, mert a helyszíneken a férőhelyek száma korlátozott.

MÉK bírálati sorszám: 2017/42. 

MÉK továbbképzési pontérték: 1 pont/épület

Regisztrálni az alábbi email címen lehet: sieto.andrea@hugbc.hu, ahol a következő személyes adatokat kérjük megadni: név, telefonszám, mely programokon kíván résztvenni, kreditpontot igényel-e vagy sem. 

 

Április 18. kedd

14:00 - Meséskert Óvoda (passzívház) - BETELT, REGISZTRÁCIÓ LEZÁRVA
fotó: Könözsi Szilvia Cím/ Találkozó helye: 1134 Budapest, Kassák Lajos u.17.
Túravezető: Pólus Károly, okl. építészmérnök, HuGBC tag
Résztvevők száma: min. 10 - max. 20 fő
Fotózási információk: szabadon fotózható 
A bejárás során a tervezők bemutatják a  XIII. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala beruházásában megvalósult 16 csoportos passzívház óvodát, mely több szempontból is egyedülálló:

Példamutató beruházói szemléletet tükröz
A XIII. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala a 100 lakásos minősített passzívház megvalósításával példaértékű beruházást hozott létre a szociális lakásépítés területén. Ennek az előremutató szemléletnek a következő elemeként valósult meg a 16 csoportos passzívház óvoda Magyarországon az első "Darmstadt Passivhaus Institut" által minősített ilyen volumenű középület.

Kiemelkedő komfortot biztosít
Az óvoda passzívházként történő megvalósításának célja a környezetvédelem és energiahatékonyság, ugyanakkor a hővisszanyerős szellőzés, a mennyezetfűtés és -hűtés, a külső árnyékolók alkalmazása a gyermekek és az itt dolgozók magas szintű komfortját biztosítja.

Funkcionális ugyanakkor innovatív építészeti megoldásokat alkalmaz
A passzívház-tervezés bonyolult kritériumrendszere nem akadálya a kortárs építészeti formanyelv érvényesülésének, melynek alapja a racionalitás és funkcionalitás. Ezt jól tükrözi az épület alaprajzi struktúrája és belső térkapcsolatai, a homlokzatok nyílásrendszere, a belső terű közlekedők felülről történő természetes megvilágítása és a fedett-nyitott tetőn elhelyezett játszókert is.

Hasznos eszköz lehet a környezettudatos nevelésben
Az óvoda mint a gyermekek öntudatra ébredésének első közösségi helye, talán a legalkalmasabb hely a környezettudatos nevelés első magjainak elhintésére. Az épület és a jól kialakított nevelési program eszköz lehet az itt nevelkedő gyermekek és szüleik gondolkodásának formálásában.

 

Időpont: 2017. április 18., - 2017. április 18.,
Helyszín: Meséskert Óvoda
Cím: 1134 Budapest, Kassák Lajos u.17.

Forrás: http://

<< Vissza a főoldalra