Emerging Member of the

HuGBC

Nemzetközi Zöld Építés Hete

A World Green Building Council (WorldGBC) kihirdette, hogy 2017-ben a Nemzetközi Zöld Építés Hetének időpontja szeptember 25-október 1., az idei események fókuszában pedig a NET ZERO épületek állnak. A hét szlogenje: Our Hero Is Zero (A nulla a mi hősünk). A HuGBC idén is csatlakozik az eseménysorozathoz a témához illeszkedő programokkal.
1

Green Walk

Hétfőtől szombatig tart majd a 2013 óta évente megrendezésre kerülő Green Walk, mely kezdeményezés fontosságát mutatja, hogy tavaly bejutott a Civil Díj döntősei közé. 6 napon át közel 20 létesítménybe juthatnak be az érdeklődők, többek között a nagyközönség előtt máskor elzárt épületekbe is. A sétákat az épületet tervező építészek, fejlesztők vagy üzemeltetők vezetik, így a résztvevők első kézből juthatnak érdekes információkhoz. A férőhelyek korlátozottak, a részvétel ezért előzetes regisztrációhoz kötött.

A látogatható épületek részletei és regisztráció itt.

 

Green Talk (angol nyelvű program)

A másfél órás programon az Irota Ecolodge tulajdonosa, a holland Lennard de Klerk mutatja be a projektet, nevezetesen három családi ház léptékű, környezettudatosan megépült üdülőház történetét a tervezéstől az ökológiai lábnyom számítás eredményéig. A férőhelyek korlátozottak, a részvétel ezért előzetes regisztrációhoz kötött.

A program részletei és regisztráció itt.

 

Öko Home konferencia és kiállítás

A Bercelen október 6-7-én megrendezésre kerülő rendezvény fő célja, hogy hiteles képet adjon az európai ökoépítészetről, megismertesse a résztvevőkkel az érvényben lévő szabályozásokat és lehetőségeket. Ebben segítenek területük elismert hazai és külföldi előadói, akik nemcsak elméleti, de komoly gyakorlati tapasztalattal is rendelkeznek. A kiállítók között megtalálhatóak lesznek gyártó cégek, akik a természetes építőanyagokkal és rendszereket fogják tudni bemutatni és megválaszolni a konkrét kérdéseket. A rendezvény szakmai védnöke a HuGBC.

A program részletei és regisztráció itt.

 

A Nemzetközi Zöld Építés Hete hazai programjainak megvalósítását az Alukönigstahl Kft. anyagi támogatása tette lehetővé.

 
 

Időpont: 2017. szeptember 25., - 2017. október 01.,
Helyszín: Országos

Forrás: http://

<< Vissza a főoldalra