Established Member of the

HuGBC

 
Ha szeptember, akkor Green Walk! Az ősz első hónapja számunka egyet jelent a fenntartható építés legnagyobb ünnepével, hiszen a Green Walk 2015, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének (HuGBC) egyhetes programsorozata idén szeptember 21-26. között ismét várja a látogatókat. A nyílt nap sorozat a nemzetközi Zöld Építés Hetének része, amelynek mottója idén a pozitív változások elősegítése - és mi sem lehet erre alkalmasabb, mint az, hogy az érdeklődők idén is testközelből ismerhetik meg a hazai fenntartható építés legszínvonalasabb, példaértékű képviselőt. Az elmúlt években már menetrendszerűen jelentkező rendezvény arra is kiváló lehetőség, hogy nyomon kövessük a terület fejlődését, hiszen az olyan visszatérő „klasszikusokhoz”, mint a Green House, az Eiffel Palace, a Dorottya Udvar és a Geometria Irodaház, vagy a közelmúltban átadott Groupama Aréna, Vision Towers és a 100 lakásos passzívház most ősszel több újonc is csatlakozik, mint például a Nordic Light Offices, az Andrássy 8. vagy a Corvin sétány IV. üteme! A vezetett bejárásokon a már megszokott módon a legilletékesebb szakemberek kalauzolják a látogatókat, így az érdeklődők garantáltan választ kapnak minden felmerülő kérdésükre. A családi házak sem maradnak ki a választékból, a gödi környezettudatos családi ház és a penci autonóm szalmaház is újra megtalálhatók a kínálatban.
 

Regisztráció:

Az épületlátogatások regisztrációhoz kötöttek, a férőhelyek száma korlátozott. A részvétel ingyenes.

Kamarai pontok igénylése esetén adminisztrációs díj befizetése szükséges. A Magyar Építész Kamara 1 kredit pontot ad minden látogatásért. A regisztrációt az Építész Továbbképző Nonprofit Kft. végzi. Az adminisztrációs díj 1.500-Ft/fő. Amennyiben egy kamarai pontot igénylő érdeklődő több programon is részt vesz a sorozat keretében, úgy kedvezményben részesül. Erre a célra használja a program leírásnál megadott linket.

Amennyiben nem tart igényt kreditpont igazolásra, elegendő ha e-mailt küld az epitesztovabbkepzo@chello.hu címre, amelyben a következő személyes adatokat megadja: név, cím, telefonszám, mely programokon kíván résztvenni.

A rendezvény támogatója:

   

Grafikai munkák: Vágvölgyi Péter

Fotók: a 2014-es Green Walk fotópályázat díjazott művei közül
Makai Gábor // Élőgépes víztisztítómű, Dél-pesti Szennyvíztisztító (1. helyezett)
Slezák Ilona // Groupama Aréna (2. helyezett)

Részletes program:

Szeptember 21. hétfő

09:00 - Kinnarps iroda
 Cím / Találkozó helye: 1133 Budapest, Váci út 92.
Túravezető: Sebestyén Diána, Business Development Manager Kinnarps Hungary Kft.
Résztvevők száma: max. 25 fő
Fotózási információk:  korlátlanul fotózható
Ha Green walk, akkor Kinnarps, ha Kinnarps, akkor irodabútor. De vajon tudja-e, hogy a Kinnarps House volt az első intelligens irodaház Budapesten? 
A Kinnarps csapata folyamatosan dolgozik az optimális irodai működést biztosító munkakörnyezet létrehozásán. Ennek egyik nagyon fontos eleme az Önök által már bizonyára ismert Next Office TM tevékenység alapú munkavégzés koncepciója, mely ötvözi a kreativitást, a technológiai és a környezeti tényezőket. A Kinnarps irodaház (Kinnarps House) létrehozásával mindezt kiterjesztettük, így létrehozva a Total Office Koncepciót. A tervezéstől a kivitelezésen és bútorozáson át, egészen az üzemeltetésig nyújtunk optimális megoldásokat, melyeket most Ön is megtapasztalhat.

Nyerjen ötleteket és inspirációt a Kinnarps-tól!
Regisztráció erre a programra itt >>
11:00 - Nordic Light Offices
 Cím / Találkozó helye: 1133 Budapest, Váci út 92. Kinnarps iroda
Túravezető: Acsádi István, Schmidt András
Résztvevők száma: max 15 fő
Fotózási információk:  a helyszínen egyeztetve lehet majd fotózni
Különleges kérés: aki csak tud hozzon magával munkavédelmi bakancsot amely S3-sa minősítésű (merevített orrész és átszúrás elleni védelem)
Tervező: Mérték Építészeti Stúdió Kft.
Fejlesztő: SKANSKA
A Skanska Magyarország Ingatlan Kft. a Nordic Light komplexumot a zöld építési elvekkel összhangban álló, „A” kategóriás irodaépületként álmodta meg. A Nordic Light a tervek szerint összesen 26 200 négyzetméter irodaterületet kínál, és építése két fázisban történik. A nyolcemeletes irodaépület a legmodernebb, fenntartható megoldásokat vonultatja fel, optimális minőségű belső környezetet és kiemelkedő költséghatékonyságot biztosít. A fejlesztés LEED Gold előtanúsítvánnyal rendelkezik.
 
Acsádi István az előadás során olyan, főleg műszaki megoldásokat szeretne bemutatni amelyek egyben biztonságosak, praktikusak, és növelik, növelhetik a hatékonyságot. Szeretnék a tapasztalataikat megosztani és rávilágítani arra, hogy sok kiemelt veszély könnyebben leküzdhető mint azt eddig gondolták.
 
Az üvegszerkezetek műszaki megoldásait Krasz Antal, az Alukönigstahl Kft. szakembere ismerteti.
Regisztráció erre a programra itt >>
13:00 - ELMŰ - Energia Pont
 Cím / Találkozó helye: 1132 Budapest Váci út 72-74.
Túravezető: Energia Pont irodavezető
Résztvevők száma: max. 15 fő
Fotózási információk:  a bemutató terem területén korlátanul lehet fotózni
Az ELMŰ bemutatótermében interaktív módon ismerheti meg a megújuló energiaforrásokat: hőszivattyú, napelem, szélgenerátor de akár a háztartási kiserőmű. Látványos elemekkel felszerelt, korszerű bemutatóteremben a látogató első kézből kap információkat többek között arról, hogy milyen fűtési megoldásokat valósíthat meg, milyen rejtett fogyasztások terhelik a háztartást, vagy éppen megismerhetik az elektromos autózás előnyeit, az ELMŰ által telepített töltőoszlopok működését. A körbevezetés alkalmával a látogatók interaktív módon szerezhetnek ismereteket a korszerű, energia-hatékony berendezésekről, megoldásokról, környezetvédelemről, valamint környezettudatos szemléletről.
Regisztráció erre a programra itt >>
15:00 - Green House irodaház
Cím/ Találkozó helye: 1134 Budapest, Kassák Lajos utca 19-25.
Túravezető: Kertész Gábor - Colliers International, Dezsényi Péter - ZÉOSZ
Résztvevők száma: max. 20 fő
Fotózási információk: bérlői területeken nem megengedett a fotózás
Tervező: DPI design
Fejlesztő: Skanska
A  LEED minősítéssel rendelkező irodaépület megközelíthetősége kiváló és mégis egy kissé távolabb helyezkedik a „nyüzsgő” váci úti irodafolyosótól. A nagy fesztávú áthidaló gerendáknak köszönhetően a belső irodaterületek flexibilisen alakíthatóak. A világítás energiafogyasztása fele az átlag épületeknek. Az épület kimagasló energiahatékonyságról tett tanúbizonyságot még a nyári kánikulában is. Példamutató a szürkevíz használat szempontjából is.
Regisztráció erre a programra itt >>

Szeptember 22. kedd

10:00 - Organica Technológia, Dél-Pesti Szennyvíztisztító
 Cím / Találkozó helye:  1238 Budapest, Meddőhányó utca 1., FcsM Dél-pesti Szennyvíztisztító telep bejárata
Túravezető: Juhász Ágnes, Csillik Barbara
Résztvevők száma: max. 25 fő
Fotózási információk: az üvegházat kívülről, illetve belülről korlátlanul lehet fotózni, a telep többi részét azonban nem
Tervező: Organica / Veolia
Fejlesztő: Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.
Budapest szennyvizét jelenleg 3 szennyvíztelep tisztítja (Észak-Pest, Csepel és Dél-Pest). A Dél-pesti Szennyvíztelep az 60-as években épült hagyományos eleveniszapos eljárással. A város növekedésével és a telep fejlesztésével egyre nagyobb hatásfokot kellett biztosítani a biológai medencékbe, annak érdekében, hogy a hatóságilag előírt határértékeknek megfelelő minőségű víz kerüljön a Kis-Dunába. A szennyvíztelepen egy biogázüzem is működik, amely a nagyáruházakból fogadja a lejárt szavatosságú élelmiszereket. A berendezés ezekből a hulladékokból rothasztás útján állít elő biogázt. A rothasztás során keletkező csurgalékvizet szintén a biológiai medencék tisztítják; ez további kihívást jelent a technológia számára. Az Organica 2011-ben nyerte el a pályázatot a telep átalakítására. A fix filmes eljárásnak köszönhetően a meglévő medencékben a hatásfokot jelentős mértékben növelni tudták, ezzel biztosítva az elfolyó víz folyamatos megfelelő minőségét.
Regisztráció erre a programra itt >>
13:00 - Corvin Corner Tower
Cím/ Találkozó helye: 1082 Budapest, Corvin Sétány, Futó utca- Práter utca sarok, Futó utca 31-33.
Túravezető: Radványi Gábor, Futureal, HuGBC
Résztvevők száma: min. 10 max. 40 fő
Fotózási információk:
Tervező: Stúdió 100 építésziroda
Fejlesztő: Futureal
A Corvin Corner Tower a Corvin Sétány projekt harmadik iroda ütemének épülete, mely közvetlenül a Mediaworks Tower mellett található. A Futó és a Práter utca sarkán elkészülő irodaépület tervezésénél figyelembe vettük a minőség és a gazdaságos üzemeltetés lehetőségének ötvözését, így született meg egy gazdaságos, mégis 'A' kategóriás környezetet nyújtó épület terve, ami a BREEAM tanúsító rendszer szerinti "Very good" minősítést is elnyerte.
 
Az üvegszerkezetek műszaki megoldásait Eiles Károly, az Alukönigstahl Kft. szakembere ismerteti.
Regisztráció erre a programra itt >>
16:00 - Corvin IV.
Cím/ Találkozó helye: 1082 Budapest, Corvin Sétány, Futó utca- Práter utca sarok, Futó utca 31-33.
Túravezető: Radványi Gábor, Futureal, HuGBC
Résztvevők száma: min. 10 max. 40 fő
Fotózási információk:  
Tervező: Zoboki-Demeter & Társaik Építésziroda
Fejlesztő: Futureal
A ház különleges technológiai elvárásokat teljesít az A-kategóriás irodaházakon belül is; kiemelkedően magas elektromos kapacitással, kiépített kettős betáppal, ergonomikus, előválasztóval ellátott lift rendszerrel és BREEAM-tanúsítvánnyal. A parkolási igényeket a mélygarázson kívül külön a Nokia számára épülő parkolóház biztosítja, az éttermek az épület földszintjén találhatók majd. Az új épület nem csupán az itt dolgozók munkakörnyezetéül szolgál majd, a földszinti nyitott terek a sétány gyalogosforgalma számára is átjárhatók lesznek, így az irodaház tökéletesen integrálódik a városi szövetbe. A sétányt lezáró új irodakomplexummal egyidejűleg jövőre elkészül az oda vezető parkosított sétányszakasz is, Andor Anikó tájépítész tervei alapján. Ezáltal megvalósul a tervasztalon 15 évvel ezelőtt megálmodott 800 méter hosszú gyalogos kapcsolat a József körút és a Szigony utca között. 
Regisztráció erre a programra itt >>

Szeptember 23. szerda

09:00 - 100 lakásos passzívház
Cím / Találkozó helye: Jász utca 89-91.
Túravezető: Nagy Csaba (építész)
Résztvevők száma: max. 25 fő
Fotózási információk:  bizonyos részek nem fotózhatók, a helyszínen a túravezető ismertetni fogja ezeket
Tervező: Archikon 
Fejlesztő: XIII. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala
A XIII. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala beruházásában megvalósult 100 lakásos passzívház, Magyarországon az első "Darmstadt Passivhaus Institut" által minősített ilyen volumenű épület. Tervezése során elsődleges szempont a kompakt tömegformálás, a hőhídmentes kialakítás, az optimális tájolás és a megfelelő hővisszanyerős szellőzés kialakítása volt. A három részből álló épületegyüttes egy zöldtetős belső udvart ölel körül. Az épület hőszükségletét talajszondás hőszivattyús rendszerrel biztosítja.
Regisztráció erre a programra itt >>
11:00 - Vision Towers (Déli torony)
 Cím / Találkozó helye: 1134 Budapest, Váci út 31. 
Túravezető: Radványi Gábor, Futureal, HuGBC Gunther Zsolt, 3h építésziroda
Résztvevők száma: max. 20 fő
Fotózási információk:  bérlői területeken nem megengedett a fotózás
Tervező: 3h Építésziroda
Fejlesztő: Futureal
A prémiumkategóriás irodaépület Budapest központjának egyik legnépszerűbb üzleti negyedében, a Váci úti korridoron található. A területre a 3H tervezői háromszögletű, legyezőforma épületet álmodtak, amely amellett, hogy minden irányból kitűnik környezetéből, remekül hangsúlyozza a forgalmas csomópont dinamikáját is. Ugyan a három különböző magasságú torony homlokzatában valamelyest eltér egymástól, a tetőkert, a kereskedelmi egységek, a különböző zöld építészeti megoldások, az igencsak ergonomikus és praktikus belső elrendezés, valamint a tároló- és parkolóhelyek tekintetében teljes az összhang. Az ultramodern építészeti jegyeket felvonultató, "A" osztályú irodaépületet emellett négycsöves légkondicionálás, emelt padló és álmennyezet, nyitható ablakok, BREEAM tanúsító rendszer szerinti "kiváló" minősítés, magas biztonsági szint, továbbá intelligens épületvezérlési rendszer jellemzi.
Regisztráció erre a programra itt >>
13:00 - Geometria irodaház
 Cím/ Találkozó helye: 1027 Budapest, Medve u. 17.
Túravezető: Csillag Katalin, építész és Tenke Tibor, igazgató
Résztvevők száma: min. 5 fő, max. 30 fő
Fotózási információk: korlátlanul fotózható
Tervező: 3h építésziroda
Fejlesztő: Geometria Kft.
A 3h építésziroda által tervezett kisméretű irodaházban a passzív és az aktív zöld elemek egyensúlyának és a különleges építészeti eszközök alakalmazásánaklehetünk szemtanúi.A heterogén környezetre ritmikus homlokzati tagolással reagál a szigorú geometriával szerkesztett épület, amelynek átrium köré szervezett belső világában környezettudatos megoldások segítik a fenntartható kényelem megteremtését.
Regisztráció erre a programra itt >>
16:00 - Groupama Aréna FIGYELEM IDŐPONTVÁLTOZÁS!! péntek 16:00 óra
 Cím/ Találkozó helye: 1091 Budapest, Üllői út 192. Groupama Aréna Főbejárat
Túravezető: Mitus Tamás
Résztvevők száma: max. 60 fő
Fotózási információk:  A sky box-okat kívülről és belülről fotózni tilos
Tervező: S.A.M.O. Tervező és Ingatlanfejlesztő Kft.
Fejlesztő: Lagardère Unlimited Stadium Solutions (LUSS) Kft. 
2014 májusában adták át a Groupama Arénát, amely már az első évében megnyerte a patinás Stadium Business Awards legjobb új helyszíne díjat. A Stadion a legkorszerűbb igényeknek és legváltozatosabb elvárásoknak megfelelően készült, amelyek közül az energiahatékonyság sem maradhat ki: az épületre a BREEAM Good minősítést tűzték ki célul.
 
Rendelkezik automatikus üzemeltetésű pályafűtési rendszerrel, Stadium Vision rendszerrel egybekötött modern eredményjelzőkkel. Az épületben a legmodernebb informatikai rendszert építették ki, 1300 végponttal üzemelő belsős hálózati LAN szolgáltatás és az egész stadionban ingyenesen elérhető Wifi hálózat biztosítja az üzembiztos online adatcserét. A modern kor meccsei számtalan informatikai eszközt igényelnek a mérkőzések elemzése, a játék tisztasága, a valós idejű, tökéletes minőségű közvetítések, a szurkolók kényelmes közlekedése, biztonsága és gyors kiszolgálása érdekében.
 
A stadiont környezetbarát szellemben tervezték, fotovoltaikus mobil lámpasor napoztatja a gyepszőnyeget, napkollektorok állítanak elő meleg vizet, a stadion hasznosítja a keletkező szürkevizet, és a működés során fokozott figyelmet fordítanak a szelektív szemétgyűjtésre. A régi stadion szerkezetét megtartották, és a berendezés némely elemét más funkcióban ugyan, de újra fel tudták használni.
Regisztráció erre a programra itt >>

Szeptember 24. csütörtök

10:00 - Dorottya Udvar
Cím: 1113 Budapest, Bocskai út 134-146.
Találkozó helye: 1113 Budapest, Bocskai út 134-146., Dorottya Udvar C recepció
Túravezető: Szebenyi Miklós
Résztvevők száma: min. 10 fő max. 25 fő
Fotózási információk:  korlátlanul fotózható
Tervező: KÖZTI
Fejlesztő: AP Sundance Kft.
A Dorottya Udvar eredetileg katonai egyenruha gyár volt, 1910-ben épült. Az ingatlant - számos funkcióváltást követően - 2002-ben irodaházzá építették át, amely hatalmas alapterületével, nagy belmagasságával és óriási ablakaival válik különlegessé az irodaházak között. Az épület 2002-ben elnyerte a „Legjobb irodaház Budapesten” díjat és 2003-ban az elsők között szerepelt a „Prix d’excellence - A világ legjobb irodaháza” pályázaton. A bejáráson a Dorottya udvar legfrissebb elismeréséről, a „BREEAM inuse International/Excellent” minősítésről is lesz szó.
Regisztráció erre a programra itt >>
12:00 - Energiahatékonyság a Science Park irodaházban 
Cím / Találkozó helye: 1117 Budapest, Irinyi József utca 4-20
Túravezetők: Noéh Gábor, White Star Real Estate Kft., HuGBC
Résztvevők száma: min. 5 fő, max. 25 fő
Fotózási információk:  fotózni csak a közös területeken lehet, kivéve a recepción
Tervező: Építész Stúdió
Fejlesztő: Skanska, ingatlankezelő:  White Star Real Estate Kft.
Környezettudatos energiahatékonyság egy régi-új irodaház üzemeltetésében
 
Végy egy viszonylag hatékony irodaházat, tömd meg szerverrel és igényes bérlővel, akik rettentő intenzíven használják a házat.…és innen jövünk mi:
  •        Nézd meg hogyan lehet jobban kihasználni
  •        Keress egy olyan műszaki (gépészet+BMS) megoldást, amivel a legkevesebb energiát pumpálsz a környezetbe
  •        Üzemeltesd hatékonyan a rendszert.
A HuGBC tagja a White Star Real Estate Kft. mutatja be az Építész Stúdió által 2002-ben tervezett épületet, amely Közép- és Kelet-Európában elsőként a Breeam in Use minősítésen mindhárom kategóriában párhuzamosan „very good” fokozatot szerzett. A Science Park két fázisban épült, mindkét épületének három szárnya van. A 1.5 ha nagyságú, zöld parkkal körülvett épületegyüttes a teraszokon és erkélyeken kívül számos izgalmas építészeti megoldással rendelkezik. A 2012 végén végzett korszerűsítés következtében a hulladékhő felhasználása miatt, a fűtési energiafelhasználás több mint 60 %-kal csökkent, a fűtési szezonban.
Regisztráció erre a programra itt >>
14:00 - REsidence irodaház
Cím / Találkozó helye: 1027 Budapest, Ganz utca 16. Residence 2. Irodaház lobby/kávézó
Túravezető: Major Krisztina / Márta Julianna és Tompa Balázs
Résztvevők száma:  min. 3 fő max. 15 fő
Fotózási információk:  irodaterületeken bizalmas dokumentáció nem fotózható
Tervező: Platinium Group Kft.
Fejlesztő: RE Project Development Kft.
Major Krisztina, a RE project development Kft. értékesítési vezetője röviden bemutatja a fejlesztőt és az épületet. Márta Julianna cégvezető ismerteti a telek kiválasztásának, a funkció meghatározásának, és az építészeti tervezési munka kiadásának történetét. Idén lehetőség lesz megtekinteni, a 2014-ben az Év Irodája díjat elnyerő Dentsu Aegis Network Hungary kreatív ügynökség majd 1700 négyzetméteres irodáját is Tompa Balázs kreatív igazgató vezetésével. A séta során az épületet körülölelő zöld kerttel és belsőépítészeti érdekességekkel is megismerkedhetnek a résztvevők.
Regisztráció erre a programra itt >>

Szeptember 25. péntek

10:00 - Eiffel Palace
Cím/ találkozó helye: 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78. 
Túravezető: Gyöngyösi Zsolt
Résztvevők száma: max. 30 fő
Fotózási információk:  az épületben a PWC bérleményi területeket tilos fotózni
Tervező: építész: Gelesz és Lenzsér Kft., generál: DVM Design Kft.
Fejlesztő: Horizon Development
A HuGBC tagja, a DVM group mutatja be az épületet. Az 1893-ban épült palota homlokzatát az eredeti formájában újították fel, míg a régi épület többi része lebontásra került, és a helyére egy korszerű, 7 szintes irodaház és 5 szintes mélygarázs épült. Az acél és öntöttvas szerkezetek a belső udvarban kiszerelés után teljes felújításon estek át, és régi fényükben kerültek vissza a helyükre az építkezés során, valamint az elegáns fő lépcsőház is megmaradt. Az újjászülető épületben számos környezettudatos megoldás található, így nem véletlen, hogy hazánkban elsőként mind a LEED Gold, mind a BREEAM Very Good (tervezési fázis) tanúsítványt megszerezte.
Regisztráció erre a programra itt >>
12:00 - Szabadság téri Loft irodaház
Cím / Találkozó helye: Budapest V. Szabadság tér 14.
Túravezető: Pólus Károly, építész ügyvezető (Archikon)
Résztvevők száma: max. 25 fő
Fotózási információk:  fotózni az épület egész területén tilos
Tervező: Archikon építésziroda
Fejlesztő: Freedom Palace Kft.
A neobarokk magánpalota 1901-ben épült, a tervező Meinig Artúr volt.

A 2010-ben megvalósult bővítés-átalakítás főbb elemei a tetőtér beépítése, a belső udvar üvegtetővel való lefedése, a mai igényeknek megfelelő lehetőleg variábilis, áttekinthető irodai alaprajzok megvalósítása és az új közlekedési rendszer kiépítése volt. A legnehezebb építészeti problémát a tetőtérbeépítés jelentette. A megrendelő a város feletti panorámát, és üvegfelületeket, míg a Műemlékvédelem a tetőtér eredeti formájának megőrzését és a palafedés anyagát és homogenitását kérte számon. A tető eredeti ívét követve végül olyan üvegfalas megoldás született, melyet egyedi, táblánkként mozgatható pala-lamellarendszerrel kombináltunk. Az épület 2011-ben az Aluta Nívódíjat és a XIII. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton a Budapesti Építész Kamara különdíját nyerte el. Az Archikon építész iroda az épület tervezését és a kivitelezésben való tervezői közreműködést a Platiniumgroup Kft. bonyolítása és generáltervezése mellett végezte.
Regisztráció erre a programra itt >>
14:00 - Andrássy úti paloták felújítása 
Cím / Találkozó helye: Andrássy út 3. előtt
Túravezető: Nagy Csaba és Pólus Károly építészek
Résztvevők száma: max. 15 fő
Fotózási információk:  fotózni az építkezések egész területén tilos
Tervező: Archikon építésziroda
Fejlesztő: -
Nagy Csaba és Pólus Károly vezető tervezők, HuGBC tagok vezetésvel betekintést nyerhetünk az Andrássy úti paloták átalakítási munkálataiba, ahol belvárosi környezetben valósítanak meg fenntartható fejlesztéseket. Az építkezések különböző fázisait tekinthetik meg az érdeklődők.
16:00 - Groupama Aréna FIGYELEM IDŐPONTVÁLTOZÁS!! péntek 16:00 óra
 Cím/ Találkozó helye: 1091 Budapest, Üllői út 192. Groupama Aréna Főbejárat
Túravezető: Mitus Tamás, Kobra István
Résztvevők száma: max. 60 fő
Fotózási információk:  A sky box-okat kívülről és belülről fotózni tilos
Tervező: S.A.M.O. Tervező és Ingatlanfejlesztő Kft.
Fejlesztő: Lagardère Unlimited Stadium Solutions (LUSS) Kft. 
2014 májusában adták át a Groupama Arénát, amely már az első évében megnyerte a patinás Stadium Business Awards legjobb új helyszíne díjat. A Stadion a legkorszerűbb igényeknek és legváltozatosabb elvárásoknak megfelelően készült, amelyek közül az energiahatékonyság sem maradhat ki: az épületre a BREEAM Good minősítést tűzték ki célul.
 
Rendelkezik automatikus üzemeltetésű pályafűtési rendszerrel, Stadium Vision rendszerrel egybekötött modern eredményjelzőkkel. Az épületben a legmodernebb informatikai rendszert építették ki, 1300 végponttal üzemelő belsős hálózati LAN szolgáltatás és az egész stadionban ingyenesen elérhető Wifi hálózat biztosítja az üzembiztos online adatcserét. A modern kor meccsei számtalan informatikai eszközt igényelnek a mérkőzések elemzése, a játék tisztasága, a valós idejű, tökéletes minőségű közvetítések, a szurkolók kényelmes közlekedése, biztonsága és gyors kiszolgálása érdekében.
 
A stadiont környezetbarát szellemben tervezték, fotovoltaikus mobil lámpasor napoztatja a gyepszőnyeget, napkollektorok állítanak elő meleg vizet, a stadion hasznosítja a keletkező szürkevizet, és a működés során fokozott figyelmet fordítanak a szelektív szemétgyűjtésre. A régi stadion szerkezetét megtartották, és a berendezés némely elemét más funkcióban ugyan, de újra fel tudták használni.
Regisztráció erre a programra itt >>

Szeptember 26. szombat

Vidéki helyszínek:

10:00 - Környezettudatos családi ház, Göd
 Cím: 2131 Göd
Találkozó helye: Göd, vasútállomáson 10.00 órakor (Figyelem! Nem Alsógöd vagy Felsőgöd.) A Budapest, Nyugati pu. 9:11-kor induló vonattal érdemes menni.
Túravezetők: Kazinczy Gyöngyvér, építész és Baranyák Zoltán, tulajdonos
Résztvevők száma: max. 20 fő
Fotózási információk:  fotózni csak saját, személyes felhasználásra lehet
Tervező: Kazinczy Gyöngyvér, HuGBC
Fejlesztő: Baranyák Zoltán
Az épületet Kazinczy Gyöngyvér, a HuGBC alapító tagja tervezte egy fenntartható életformát követő házaspár számára. A telek Göd településen, a vasútállomástól mintegy 200 méterre található, ami fontos szempont a Budapesten dolgozó házaspárnak, akik a közösségi közlekedést preferálják az autózással szemben. Az épületben felhasznált környezetbarát építőanyagok, az energiatudatos tervezési módszerek, energia hatékony épületszerkezetek, és a megújuló energiaforrások együttes alkalmazásával sikerült egy rendkívül alacsony energiaigényű, ugyanakkor környezetbarát és költséghatékony épületet létrehozni. Az építkezés még nem fejeződött be teljesen, a befejező munkálatok szakaszában van. A látogatók számára az építész és a tulajdonos személyesen mutatja be az épületet és ismerteti tervezési és kivitelezési tapasztalatokat.
Regisztráció erre a programra itt >>
14:00 - Autonóm szalmaház, Penc
 Cím: Penc
Találkozó helye: Csak a regisztálóknak küldjük el ezt az információt. 
Túravezető: Kelemen Béla, tulajdonos
Résztvevők száma: min. 5 fő, max. 20 fő
Fotózási információk:  fotózni csak saját, személyes felhasználásra lehet
Biztonsági előírások: Időjárásnak megfelelő könnyű terepi öltözet ajánlott. Kullancsok is lehetnek.
Különleges kérések: Nagyobb esőzések után a ház nehezen megközelíthető. Ezt időben jelezni fogjuk.
Tervező: Ertsey Attila
Fejlesztő: Kelemen Béla
Élet rezsi nélkül – a penci autonóm ház bemutatása a gyakorlatban. A program része a szelíd technológiák bemutatása az elkészült épületen: fa, szalma, agyag használata, földtégla-préselés, tapasztás. Megismerhetjük továbbá az autonóm technikákat, azaz a napelemes szigetüzemű elektromos ellátást, az energiatárolás módjait, az egyedi vízellátást, az Országh József-féle teljes esővíz rendszer és szürke-víz kezelést, valamint a masinát: sütés-főzést, központi fűtést, melegvíz-készítést tűzhelykazánnal.
Regisztráció erre a programra itt >>

 

<< Vissza a főoldalra