Established Member of the

HuGBC

A tavalyi nagy sikerű rendezvény után nem kell ismét őszig várni a Green Walk épületlátogatásaira. Az őszi szezon leglátogatottabb épületeiből összeállított Green Walk TAVASZ 2015. április 22-23-án várja az érdeklődőket. A hazai fenntartható építés friss sztárjai, és a töretlen népszerűségű nagy visszatérők szerepelnek ezen a két napon: a Kinnarps, Vision Towers, Eiffel Palota, Green House, Groupama aréna (FTC Stadion), Dorottya udvar, Odoo ház, REsidence irodaház, és a medve utcai Geometria irodaház tárt kapukkal várja a látogatókat.A kezdeményezés különlegessége, hogy számos, máskor nem látogatható épületbe lehet bejutni, szeretettel várjuk a jelentkezőket!
 

Regisztráció:

Az épületlátogatások regisztrációhoz kötöttek, a férőhelyek száma korlátozott. A részvétel minden helyszínen ingyenes.

Kamarai pontok igénylése esetén adminisztrációs díj befizetése szükséges. A Magyar Építész Kamara 1 kredit pontot ad minden látogatásért. A regisztrációt az Építész Továbbképző Nonprofit Kft. végzi. Az adminisztrációs díj 1.500-Ft/fő. Amennyiben egy kamarai pontot igénylő érdeklődő több programon is részt vesz a sorozat keretében, úgy kedvezményben részesül. Erre a célra használja a program leírásnál megadott linket.

Amennyiben nem tart igényt kreditpont igazolásra, elegendő ha e-mailt küld az epitesztovabbkepzo@chello.hu címre, amelyben a következő személyes adatokat megadja: név, cím, telefonszám, mely programokon kíván résztvenni.

A rendezvény támogatója:

   

 

Részletes program:

Április 22. szerda

 
09:00 - Kinnarps iroda

fotó: Szappanos Veronika

 Cím: 1133 Budapest, Váci út 92.
Találkozó helye: 1133 Budapest, Váci út 92.
Túravezető: Sebestyén Diána, Business Development Manager Kinnarps Hungary Kft.
Résztvevők száma: max. 30 fő
Fotózási információk:  korlátlanul fotózható
Ismét Greenwalk, újra Kinnarps, de megújulva, új külsővel és új koncepcióval. 
Fedezze fel Európa vezető irodabútor gyártójának új világát, a Next Office TM - ActivityBasedWorking (tevékenység alapú munkavégzés) koncepciója alapján kialakított tereit, munkakörnyezetét, konferencia központját. Nem csak új megoldásokkal, ötletekkel találkozhat itt, de olyan környezettudatos és hatékonyságnövelő módszereket is felfedezhet, amelyek forradalmasíthatják irodai környezetről alkotott elképzeléseit. 
Szeretettel várjuk interaktív élménytúránkra!
Regisztráció erre a programra itt >>
11:00 - Vision Towers

fotó: Engedyné Juhász Veronika

Cím: 1134 Budapest, Váci út 31. 
Találkozó helye: 1134 Budapest, Angyalföldi út 6-8., az épület előtt
Túravezető: Radványi Gábor, Futureal, HuGBC Gunther Zsolt, 3h építésziroda
Résztvevők száma:  max. 15 fő
Fotózási információk:  bérlői területeken nem megengedett a fotózás

A prémiumkategóriás irodaépület Budapest központjának egyik legnépszerűbb üzleti negyedében, a Váci úti korridoron található. A területre a 3H tervezői háromszögletű, legyezőforma épületet álmodtak, amely amellett, hogy minden irányból kitűnik környezetéből, remekül hangsúlyozza a forgalmas csomópont dinamikáját is. Ugyan a három különböző magasságú torony homlokzatában valamelyest eltér egymástól, a tetőkert, a kereskedelmi egységek, a különböző zöld építészeti megoldások, az igencsak ergonomikus és praktikus belső elrendezés, valamint a tároló- és parkolóhelyek tekintetében teljes az összhang. Az ultramodern építészeti jegyeket felvonultató, "A" osztályú irodaépületet emellett négycsöves légkondicionálás, emelt padló és álmennyezet, nyitható ablakok, BREEAM tanúsító rendszer szerinti "kiváló" minősítés, magas biztonsági szint, továbbá intelligens épületvezérlési rendszer jellemzi.

Az üvegszerkezetek műszaki megoldásait Héjj Tamás, az Alukönigstahl Kft. szakembere ismerteti.

Regisztráció erre a programra itt >>
13:00 - Green House irodaház

fotó: Szigeti Kata

 Cím / Találkozó helye: 1134 Budapest, Kassák Lajos utca 19-25.
Túravezető: Nagy Gyula (Colliers Facility Management) Wildanger Ákos (Colliers Property Management)
Résztvevők száma: max. 15 fő
Tervező: DPI design
Fejlesztő: Skanska
Üzemeltető: Colliers
Fotózási információk:  bérlői területeken nem megengedett a fotózás
A LEED minősítéssel rendelkező irodaépület megközelíthetősége kiváló és mégis egy kissé távolabb helyezkedik a „nyüzsgő” váci úti irodafolyosótól. A nagy fesztávú áthidaló gerendáknak köszönhetően a belső irodaterületek flexibilisen alakíthatóak. A világítás energiafogyasztása fele az átlag épületeknek. Az épület kimagasló energiahatékonyságról tett tanúbizonyságot még a nyári kánikulában is. Példamutató a szürkevíz használat szempontjából is.
Regisztráció erre a programra itt >>
15:00 - Eiffel Palace

fotó: Póllai Attila

 Cím: 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.
Találkozó helye: Bajcsy-Zsilinszky út és Stollár Béla utca sarok.
Túravezető: Gyöngyösi Zsolt
Résztvevők száma: max. 30 fő
Fotózási információk:  az épületben tilos fotózni
Tervező: építész: Gelesz és Lenzsér Kft., generál: DVM Design Kft.
Fejlesztő: Horizon Development

A HuGBC tagja, a DVM group mutatja be az épületet. Az 1893-ban épült palota homlokzatát az eredeti formájában újították fel, míg a régi épület többi része lebontásra került, és a helyére egy korszerű, 7 szintes irodaház és 5 szintes mélygarázs épült. Az acél és öntöttvas szerkezetek a belső udvarban kiszerelés után teljes felújításon estek át, és régi fényükben kerültek vissza a helyükre az építkezés során, valamint az elegáns fő lépcsőház is megmaradt. Az újjászülető épületben számos környezettudatos megoldás található, így nem véletlen, hogy hazánkban elsőként mind a LEED, mind a BREEAM tanúsítványt várhatóan megszerzi.

Az üvegszerkezetek műszaki megoldásait Eiles Károly, az Alukönigstahl Kft. szakembere ismerteti.

Regisztráció erre a programra itt >>
17:00 - Groupama Aréna

fotó: Kosik Péter

 Cím / Találkozó helye: 1091 Budapest, Üllői út 192. Groupama Aréna Főbejárat
Túravezető: Mitus Tamás, Kobra István
Résztvevők száma: max. 50 fő

Fotózási információk:  A sky box-okat kívülről és belülről fotózni tilos

2014 májusában adták át az újjáépített Albert Stadiont, amely Groupama Aréna néven várja a látogatókat a következő 7+3 évben. A Stadion a legkorszerűbb igényeknek és legváltozatosabb elvárásoknak megfelelően készült, amelyek közül az energiahatékonyság sem maradhat ki: az épületre a BREEAM Good minősítést tűzték ki célul. Az épületben a legmodernebb informatikai rendszert építették ki, 1300 végponttal üzemelő belsős hálózati LAN szolgáltatás és Stadium Wifi hálózat biztosítja az üzembiztos online adatcserét. A stadiont környezetbarát szellemben tervezték, fotovoltaikus mobil lámpasor napoztatja a gyepszőnyeget, napkollektorok állítanak elő meleg vizet, a stadion hasznosítja a keletkező szürkevizet, és a működés során fokozott figyelmet fordítanak a szelektív szemétgyűjtésre. A régi stadion szerkezetét megtartották, és a berendezés némely elemét más funkcióban ugyan, de újra fel tudták használni.
Az üvegszerkezetek műszaki megoldásait Krasz Antal, az Alukönigstahl Kft. szakembere ismerteti.
Regisztráció erre a programra itt >>

 

Április 23. csütörtök

10:00 - Dorottya Udvar

fotó: Engedyné Juhász Veronika

Cím: 1113 Budapest, Bocskai út 134-146.
Találkozó helye: 1113 Budapest, Bocskai út 134-146., Dorottya Udvar C recepció
Túravezető: Szebenyi Miklós
Résztvevők száma: min. 10 fő max. 25 fő
Fotózási információk:  korlátlanul fotózható
A Dorottya Udvar eredetileg katonai egyenruha raktár volt,1914 és 1918 között épült.Az ingatlan, amely számos funkcióváltást követően 2002-ben nyerte el mai formáját, többek között hatalmas alapterületével, nagy belmagasságával és óriási ablakaival válik különlegessé az irodaházak között.
Az épület 2002-ben elnyerte a „Legjobb irodaház Budapesten” díjat és 2003-ban az elsők között szerepelt a „Prix d’excellence - A világ legjobb irodaháza” pályázaton. A bejáráson a Dorottya udvar legfrissebb elismeréséről, a „BREEAM in Use International/Excellent” minősítésről is lesz szó.
Regisztráció erre a programra itt >>
12:00 - Odoo aktívház

fotó: Póllai Attila

 Cím: 1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3. K. épület mellett a kertben
Találkozó helye: 1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3. a K épület kertjében, a Könyvtár mellett
Túravezető: Bakos Bálint
Résztvevők száma: max. 15 fő
Fotózási információk:  korlátlanul fotózható
Tervező: Odooproject csapat
Kivitelező: Odooproject csapat
A madridi Solar Decathlon-on szép nemzetközi sikert elért, magyar diákok által megálmodott és létrehozott aktívház megtekinthető a BME kertjében. A hallgatók nem csak az épület működésébe avatják be a látogatókat, de a verseny körülményeiről és hangulatáról is beszámolnak. Példaértékű teljesítményről van szó, amelyre büszkék lehetnek azok, akik részesei lehettek az Odoo projektnek.
Regisztráció erre a programra itt >>

 
14:00 - REsidence irodaház

fotó: Engedyné Juhász Veronika

 Cím / Találkozó helye: 1027 Budapest, Ganz utca 16. Residence 2. Irodaház lobby/kávézó
Túravezetők: Major Krisztina / Márta Julianna /Törőcsik Ferenc
Résztvevők száma: min. 3 fő max. 20 fő
Kiemelt kérések:  Közösségi területeken a bérlők nyugalmát kérjük ne zavarják.
Fotózási információk: irodaterületeken bizalmas dokumentáció nem fotózható
Major Krisztina, a RE project development Kft. értékesítési vezetője röviden bemutatja a fejlesztőt és az épületet. Márta Julianna projektfejlesztési vezető ismerteti a telek kiválasztásának, a funkció meghatározásának, és az építészeti tervezési munka kiadásának történetét. Az építész/tervező Törőcsik Ferenc (Platinium Group) kreatív igazgató a tervezés szempontrendszerébe és folyamatába avatja be az érdeklődőket. A séta során az épületet körülölelő zöld kerttel és belsőépítészeti érdekességekkel is megismerkedhetnek az érdeklődők.
Ez a bejárás elmarad!
16:00 - Geometria irodaház

fotó: Póllai Attila

Cím / Találkozó helye: 1027 Budapest, Medve u. 17.
Túravezető: Csillag Katalin, építész és Tenke Tibor, igazgató
Résztvevők száma: min. 5 fő, max. 20 fő
Fotózási információk:  korlátlanul fotózható
Tervező: 3h építésziroda
Fejlesztő: Geometria Kft.
A 3h építésziroda által tervezett kisméretű irodaházban a passzív és az aktív zöld elemek egyensúlyának és a különleges építészeti eszközök alakalmazásánaklehetünk szemtanúi.A heterogén környezetre ritmikus homlokzati tagolással reagál a szigorú geometriával szerkesztett épület, amelynek átrium köré szervezett belső világában környezettudatos megoldások segítik a fenntartható kényelem megteremtését.
Regisztráció erre a programra itt >>
 

 

<< Vissza a főoldalra