Established Member of the

HuGBC

A Green Walkon a környezettudatos építés magyar megvalósult példáit ünnepeljük. A rendezvény a Nemzetközi Zöld Építés Hete programjainak központi eleme minden év szeptember utolsó hetén.
 
Idén szeptember 23-28. között 6 napon át közel 20 épületbe hívjuk a szakmai és privát érdeklődőket, hogy a legújabb, leginnovatívabb zöldépületeket bejárhassák. A Green Walk azért unikum, mert az épületek többsége máskor a nagyközönség számára nem látogatható.

Az épület-bejárásokat a tervező építészek, a fejlesztők vagy az üzemeltetők vezetik, így a résztvevők első kézből juthatnak információkhoz.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mert a csoportok létszáma korlátozott. Egy fő maximum 5 helyszínt választhat, hogy minél többen látogatási lehetőséghez jussanak. Kérjük, csak akkor regisztráljon, ha valóban részt tud venni a bejáráson!

 

Regisztráció:

A bejárásokra a programok alatt található jelentkezési lap kitöltésével lehet regisztrálni. Egy regisztrációval ki tudja választani, hogy mely épületeket szeretné bejárni, így egyszerre többet (max. 5 helyszín) is megjelölhet.

Kattintson ide a regisztrációs űrlap eléréséhez!

A regisztráció augusztus 26-tól lehetséges!

Nézze meg a Nemzetközi Zöld Építés Hetének összes programját!

 

A Zöld Építés Hete programjainak támogatója:

   

 

Részletes program:

Szeptember 23. hétfő

10:00 - Corvin 5 Irodaház  Először a Green Walkon!
 Cím: 1083 Budapest, Bókay János utca 44.
Találkoz/ó helye: Nokia Irodaház (Bókay János u. 36-42.) előtti Gömböc szobor
Túravezető: Radványi Gábor – a Futureal főépítésze, HuGBC elnökségi tag
Résztvevők száma: max 30 fő
Fotózási információk:  Fotók saját célra készíthetőek, publikálás esetén a tulajdonos hozzájárulása szükséges.
Biztonsági előírások: Építési terület, látogatás saját felelősségre – megfelelő ruházatban. Sisak viselése nem kötelező.
Tervező: 3H
Fejlesztő: Futureal (HuGBC tag)
Kivitelező: Pedrano Group
Magyarországon első, Európában második épületként kapta meg a nemzetközi WELL Building platina előminősítését a Corvin 5 irodaház első üteme, amelynek befektetője a Futureal csoport volt. A Csillag Katalin és Gunther Zsolt által tervezett épület a legmodernebb környezetbarát technológiai megoldásokkal, a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontok szerint épült. A többek közt az átlagosnál jobb minőségű levegő, szigorú előírások szerint kialakított légtechnikai rendszer, a WELL követelményeinek megfelelő, sőt, annál magasabb minőségű, rendszeresen ellenőrzött ivóvíz várja majd a dolgozókat. Ezen kívül a hazainál is szigorúbb, nemzetközi akadálymentességi szabványoknak megfelelően kialakított, komfortos akusztikai tulajdonságokkal bíró épületben művészeti alkotások, illetve természetközeli megoldások is találhatók. Az irodakomplexumban belső kert, tetőterasz, hővisszanyerő gépészeti rendszer, napkollektorok, biciklitárolók, biciklis zuhanyzók, víztakarékos szaniterek, valamint elektromosautó-töltők is helyet kaptak. Az épületet ráadásul a digitális korszak, a technológiai vállalatok elvárásainak megfelelő technikai megoldásokkal tervezték. Az ’A’ kategóriás Corvin 5 irodaház a legmagasabb nemzetközi sztenderdeknek is megfelel, már tervezési fázisában megszerezte a BREEAM Very Good fenntarthatósági tanúsítványt.

12:00 - Párizsi Udvar  Először a Green Walkon!
 Cím / Találkozó helye: 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 2-4. Hyatt Hotel lobby
Túravezető: Pólus Károly építész, vezető tervező Archikon, HuGBC tag
Résztvevők száma: max 20 fő
Fotózási információk:  korlátlanul fotózható
Tervező: Archikon Építész Iroda
Fejlesztő: Párizs Property Kft.
Kivitelező: Market Zrt. (HuGBC tag)
Az egykori nagy korszakot szerette volna visszahozni a beruházó, a kivitelező és a tervező hármasfogata a Párisi Udvarban, az 1976-ban műemlékké nyilvánított épület fényét, az egykori palota patináját és azt a rengeteg esztétikai, művészettörténeti, várostörténeti és történelmi értéket, melyet immáron kétévszázados fennállása óta képvisel. A legnagyobb kihívás a műemléki jelleg megőrzése mellett az volt, hogy a tetőszinten elhelyezkedő két luxusrezidenciához, illetve magához a tetőhöz jelentős zöld felület tervezzenek. Az öt éven át rekonstruált épületben jelenleg 5 csillagos luxus szálloda üzemel. Az üvegezett szerkezetek műszaki megoldásait az Alukönigstahl szakembere ismerteti.
Sajnos a létszám betelt, nem tudunk több regisztrációt fogadni!

14:00 - CEU Campus Redevelopment Project     
 Cím / Találkozó helye: 1051 Budapest, Nádor utca 15.
Túravezető: Mikó Katalin Project Coordinator, Campus Redevelopment Office
Résztvevők száma: max. 30 fő
Fotózási információk: Az épületen belül a professzionális kamerával történő fotózás előzetes engedélyhez kötött.
Tervező: O'Donnell & Tuomey,  M-Teampannon Kft.
Kivitelező: 
A Közép-európai Egyetem (CEU) új belvárosi kampuszán tett látogatás komplex élményt ígér az oktatási technológia, az építészet és a fenntarthatóság összefonódása iránt érdeklődők számára. A kiváló építészeti koncepcióért, a színvonalas kivitelezésért és a fenntarthatóságért tett áldozatos lépéseiért számos díjjal elismert új kampuszon a látogatók bepillantást nyerhetnek mind a CEU különös gondossággal megtervezett közösségi tereibe, mind a legkorszerűbb audiovizuális technológiával felszerelt tantermeibe, de a kampusz tetőteraszáról a páratlan budapesti panorámát is megcsodálhatják.

Szeptember 24. kedd

10:00 - Budapest One Először a Green Walkon! - Időpontváltozás!
Cím: 1112 Budapest, Vőfély utca
Találkozó helye: Őrmezői buszpályaudvar 8E-108E busz megállójában. (Rossz idő esetén a 4-es metró aluljáróban)
Túravezető: Radványi Gábor főépítész, Futureal, HuGBC elnökségi tag
Résztvevők száma: max. 30 fő
Fotózási információk: Fotók saját célra készíthetőek, publikálás esetén a tulajdonos hozzájárulása szükséges.
Biztonsági előírások: Építési terület, látogatás saját felelősségre – megfelelő ruházatban. Sisak viselése nem kötelező.
Tervező: Paulinyi Reith & Partners
Fejlesztő: Futureal (HuGBC tag)
Kivitelező: Pedrano Group

Különleges homlokzati kialakítással és egyedi szerkezeti megoldásokkal, 28 509 m2 alapterületen valósul meg a főváros “nyugati kapujának” számító Őrmezőn a Budapest ONE irodapark. A szalagként hullámzó épület szokatlan formája a parametrikus tervezéssel támogatott optimalizálás eredménye, alaprajzát és homlokzatát úgy alakították ki, hogy a lehető legkedvezőbb beépítést tegye lehetővé. Az irodaház Magyarországon az elsők között szerezte meg a nemzetközi WELL Building Platina előminősítését, amely a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontokat ismeri el az épületek tervezése során. A Budapest ONE-t energiatakarékos, intelligens központi épületirányítási rendszerrel szerelik majd fel, a falakat nyugalmat sugárzó színek borítják, de meditációs szoba és tágas, zöld tetőkert, tusolóval felszerelt biciklitároló, vízmentes nanotechnológiás autómosó, az épület tetején panorámás futópálya is a dolgozók rendelkezésére áll majd, emellett lehetőség lesz az elektromos autók töltésére, valamint szelektív hulladékgyűjtésre is.

Időpontváltozás! Új időpont szeptember 26. csütörtök 12 óra.

13:00 - Kinnarps Iroda
Cím/ Találkozó helye: 1133 Budapest, Váci út 92.
Túravezető: Sebestyén Diána üzletfejlesztési vezető, Kinnarps Hungary Kft., HuGBC tag
Résztvevők száma: max. 30 fő
Fotózási információk: korlátlanul fotózható
Tervező: 
Fejlesztő: 
Egy átlagos irodista, akár ön is, a hétköznapjainak közel 42%-át tölti a munkahelyén, egy olyan környezetben, melyet kialakítottak számára, és amely nagyban befolyásolja a hatékonyságát, egészségét, kreativitását. Mi a Kinnarpsnál arra törekszünk, hogy irodai megoldásainkkal, ötleteinkkel és nem utolsósorban széles felhasználást, vidámságot, jó munkahelyi légkört teremtő bútorainkkal pozitív élményekkel töltsük meg a munkahelyét.  Különös figyelmet szentelünk a fenntarthatóságnak mind az újrahasznosítás, mind pedig a bútorok gyártása és szállítása, valamint a belsőépítszeti tervezés részéről is. Nézze meg nálunk, hogy képzeljük el mi az irodai környezetet! Idén főszerepben az akusztika.

15:00 - Promenade Gardens 
Cím/ Találkozó helye: 1133 Budapest, Váci út 80. (Révész utcai főbejáratnál)
Túravezető: Berecz Dániel
Résztvevők száma: max. 30 fő
Fotózási információk: Csak a közös területeken, kiépült bérleményi területre nem lehet befotózni.
Tervező: Horizon Development Kft.
Kivitelező: DVM (HuGBC tag)
A HuGBC tagja, a DVM Group mutatja be az épületet. Az irodaházat 2018 májusban adták át, 4 tornyon és 5 emeleten át megvalósuló 25000 m2 irodaterülettel. Nevét az épülethez kapcsolódó, részben fedett gyalogos sétányról kapta. A fejlesztés során kiemelt hangsúlyt kapott a megfelelő komfort biztosítása a bérlők számára, és a környezettudatos szemlélet, ennek köszönhetően BREEAM és LEED tanúsítást szerzett az épület.

Szeptember 25. szerda

10:00 - Forest Offices Debrecen  Először a Green Walkon!
 Cím/ találkozó helye: 4028 Debrecen, Tüzér utca 4. - főbejárat, recepció
Túravezető: Bordás Péter építész, vezető tervező Bord Stúdió
Résztvevők száma: max. 30 fő
Fotózási információk: Csak a földszinti közös területen, bérleményi területre nem lehet befotózni.
Tervező: BORD Építész Stúdió Kft.
Fejlesztő: Forest Offices Debrecen Kft.
Kivitelező: Hunép Universal Építőipari Zrt.
Debrecen első "A" kategóriájú irodaháza, közel a Nagyerdőhöz és az egyetemi kampuszhoz, infrastrukturálisan kiválóan ellátott területen valósult meg.  A kiemelten környezettudatos, LEED Gold minősítésű, energiafelhasználás és üzemeltetés szempontjából egyaránt hatékonyságra fókuszáló irodaház, átlátható, tiszta, funkcionális szerkesztésű. Külső héja egyfajta vízió, mely több rétegben megtöri a fényt és visszatükrözi környezetét. Ez biztosítja az épület modern, futurisztikus megjelenését, egyedi, összetéveszthetetlen arculatát. A hosszoldalak szögben döntött üvegfelületei a benapozás ellen védenek, és egyedi karakteret kölcsönöznek a homlokzatnak.
 
Az épületlátogatás a Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara és a HuGBC közös rendezvénye. Az akkreditáció továbbképzési kreditpontért folyamatban van.

12:00 - Palatinus Strand Először a Green Walkon!
 Cím / Találkozó helye: 1003 Budapest, Soó Rezső sétány 1. strand bejárata
Túravezetők: Nagy Csaba - Ybl díjas építész, vezető tervező Archikon Stúdió, HuGBC tag
Résztvevők száma: max. 30 fő
Tervező: Archikon Stúdió
Fejlesztő: Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.
Kivitelező: ZÁÉV – Laterex Konzorcium
A Palatinus Strand 2016-2017-es felújítása és bővítése az Archikon építész iroda tervei alapján készült. A műemléki védettségű főépület homlokzatának rekonstrukcióját az eredeti, 1936-os Janáky-féle tervek alapján készítették. Fontos szempont volt, hogy az új funkciók, a modernizált részek szervesen illeszkedjenek az eredeti struktúrába. A tervező cég kiváló munkáját díjjal is elismerték, az Archikon Kft. műhely építészeti alkotás kategóriában Pro Architectura díjat kapott 2018-ban. Az üvegezett szerkezetek műszaki megoldásait az Alukönigstahl szakembere ismerteti.

14:00 - Kláris Ökohajó Először a Green Walkon!
 Cím / Találkozó helye: 1137 Budapest, Carl Lutz rakpart 29.
Túravezető: Lendvay Miklós, Hajtó Dénes
Résztvevők száma: max. 25 fő
Fotózási információk:  A megvalósult innovatív fejlesztésekről és a hajó közösségi tereiről fotók szabadon készíthetők, a fotózást bátorítjuk! Az Irodahajón az irodákban dolgoznak, ezeket a „privát” irodákat és a benne levő személyeket kérjük ne fotózzák!
Biztonsági előírások: A hajóra az úszóművekre érvényes előírások vonatkoznak. A külső fedélzeteken fokozott óvatossággal kell közlekedni, hogy a vízbeesést, baleseteket elkerülhessük.
Tervező: Kláris Kft, több szakértő cég bevonásával
Fejlesztő: Kláris Kft
Kivitelező: Fal-Therm Kft, Ferrostruct Kft, Fair Hydro Kft, Boardhaus Kft
A hosszú távú környezeti fenntarthatóság szempontjából fontos életterünk megújuló energiaforrásait kihasználnunk. Egy irodahajó legfőbb adottsága az őt körülvevő folyóvíz mozgási és hőenergiája, az árnyéktalanságból adódóan a (szórt) napfény bőséges megléte, a Duna által képzett szélcsatorna energiája. A projekt ezeknek a lehetőségeknek az alapos, mérnöki megvizsgálása és a leghatékonyabbnak ígérkező megoldások megvalósítása. 2007-ben megvalósult egy Duna-vizes hőszivattyús rendszer napkollektoros rásegítéssel, a kiépített üvegfelületekkel és a hajógyomorral „táplált” hidegcsapda-hőcsapda, internetes kezelőfelületű fűtésvezérlés komplett mérési és statisztikai rendszerrel. Jelenleg a fókuszban a vízturbinás találmányok alkalmazása áll.

17:00 - Nemzetközi Iskola Debrecen Először a Green Walkon!
 Cím / Találkozó helye: 4014 Debrecen-Pallag, Heltai Gáspár utca 1. Nemzetközi Iskola, portaépület
Túravezető: Bordás Péter építész, vezető tervező Bord Stúdió
Résztvevők száma: max. 30 fő
Tervező: BORD Építész Stúdió
Fejlesztő: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata
Kivitelező: HUNÉP Universal Építőipari Zrt.
A tervezési feladat egy óvodától érettségiig tartó, egységes, nemzetközi rendszerű képzést biztosító iskola megtervezése volt.  A feladatban kihívást jelentett, hogy olyan modern épület jöjjön létre, amely illeszkedik zöld környezetéhez, mégis jellegzetes, jól felismerhető, egyedi megjelenésével méltó az iskola által nyújtott nemzetközi színvonalhoz.
 
Az épületlátogatás a Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara és a HuGBC közös rendezvénye. Az akkreditáció továbbképzési kreditpontért folyamatban van.

Szeptember 26. csütörtök

10:00 - Ericsson ház
 Cím / Találkozó helye: a Magyar Nobel-díjasok útja és a Gábor Dénes u. sarka
Túravezető: Pados Gábor - projekt igazgató Wing Zrt., HuGBC tag
Résztvevők száma: max. 20 fő
Fotózási információk:  Fotó vagy video készítésére nincs lehetőség az Ericsson bérleményi területein.
Tervező: Aspectus Architect
Fejlesztő: WING Zrt. (HuGBC tag)
A WING Zrt. beruházásában a Magyar Nobel díjasok K+F Parkja I. ütemeként a Duna partján épül fel, az Ericsson Ház, a vállalat új magyarországi otthona. A főváros arculatát is meghatározó, innovatív székház a nemzetközi LEED Gold szigorú környezettudatos minősítés szerint valósul meg. Az összesen 24.000 négyzetméter alapterületű hatemeletes épület kifejezetten a megrendelő Ericsson igényeire szabva épül fel, ahol az irodákon kívül hazánk egyik legkorszerűbb és egyik legnagyobb szerverterme, valamint az ehhez kapcsolódó K+F laborok is integrálásra kerülnek. A létesítményhez 540 parkoló és 250 kerékpártároló tartozik majd, amelyek az épület alatti négy szinten kapnak helyet. Az építészeti terveket a WING leányvállalata, az Aspectus Architect készítette Szerdahelyi László vezetésével, a kivitelező a Strabag Magyarország. A bejárás során részletesen ismertetjük a ház építészeti megoldásait, az alkalmazott műszaki technológiákat és a környezettudatossági megoldásokat. Mindeközben megtekintjük az épülő ház területeit a földszinttől az emeleti részekig, ahol a látogatók megcsodálhatják az egyedülálló dunai panorámát.

12:00 - Mill Park Office Building     
 Cím / Találkozó helye: 1095 Budapest, Soroksári út 44. (Soroksári  út és Tóth Kálmán u. sarok)
Túravezető: Szentpályi Ágnes - Colliers, Head of property management REMS
Résztvevők száma: min. 15 - max. 20 fő
Fotózási információk:  
Tervező: M-Teampannon Kft.
Fejlesztő: Skanska Magyarország Ingatlan Kft.
Kivitelező: Skanska Építő Magyarország Kft.
A 36 000 négyzetméternyi bérelhető irodaterületet kínáló Mill Park a IX. kerületben, a Soroksári úti irodanegyedben található, Budapest fontos kulturális és oktatási létesítményeinek szomszédságában. A LEED GOLD minősítés már folyamatban van.

A program keretén belül bemutatjuk a MILL PARK építészeti, gépészeti megoldásait és ismertetjük a fenntarthatósági elemeket.

14:00 - Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campus    Először a Green Walkon!
 Cím / Találkozó helye: 1083 Budapest, Ludovika tér 2.
Túravezető: Szabó Tamás János DLA, Pro Architectura és Ybl díjas építész
Résztvevők száma: min. 10 - max. 30 fő
Fotózási információk:  
Tervező: Finta Stúdió
Fejlesztő: 
Kivitelező: 
A Ludovika Campus beruházás részeként, a Finta és Társai Építész Stúdió tervei alapján megvalósult létesítmény az ország egyik legmagasabb színvonalú kollégiumi szállása, amely 13 ezer négyzetméteren 800 fő egyidejű befogadására alkalmas - 600 fő a szobákban, 200 fő a közösségi tereken. A 21,8 méter magas, 50 méter széles és 65 méter hosszú épület 16 hónap alatt készült el. Ugyan a város egyik legforgalmasabb csomópontjánál áll az épület, semmi nem tudja zavarni a kollégisták pihenését: a kivitelezők korszerű hang-és hőszigetelésű nyílászárókat építettek be. A kollégiumban hallgatói kérésre biciklitároló is épült, amely a sikerrel futó Uni-Bike program bázisaként fog szolgálni.

16:00 - Telekom székház    Először a Green Walkon!
 Cím / Találkozó helye: 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 36. A székház főbejárata előtti árkád alatt (Üllői út – Könyves K. krt. sarok)
Túravezető: Tornyi Barna Wing Zrt. (HuGBC tag)
Résztvevők száma: min. 10 - max. 30 fő
Fotózási információk:  fotózás az irodaterekben nem megengedett
Tervező: TIBA Építész Stúdió
Fejlesztő: WING Zrt.
Kivitelező: Market Építő Zrt.
 A WING Zrt. által fejlesztett székház mintegy 100 ezer négyzetméteres, kilenc szintjén pedig több mint 4000 dolgozó számára biztosít munkahelyet. A hatalmas beruházáson átlagosan naponta megközelítőleg 1000 szakember, 150 beszállító és alvállalkozó dolgozott 28 hónapon keresztül. Az irodaház tervezésekor a fenntarthatóság mellett fő szempont volt a kreatív és inspiráló munkakörnyezet kialakítása. A Telekom székház megszerezte a végleges BREEAM Excellent minősítést az új építésű ingatlanok kategóriájában, ezzel Magyarország legnagyobb irodaháza az ország egyik legmagasabb BREEAM minősítéssel rendelkező épületévé vált. A BREEAM Excellent elvárásoknak megfelelően a Telekom székházban többek között energiahatékony berendezéseket, alacsony vízfelhasználású szanitereket, szelektív hulladékgyűjtést, munkahelyi komfort növelését célzó megoldásokat és anyaghasználatot, valamint komplex épületfelügyeleti és energiamenedzsment rendszert is alkalmaztak. A kertben ökológus által összeállított növényzet található, mesterséges tóval, terasszal és kültéri munkahelyekkel, az öntözés pedig esővízről és fúrt kútról történik. De ekkora homlokzati felületről természetesen nem hiányozhat a modern napvédő és akusztikus üvegezés egyedileg és központilag is szabályozható árnyékolással. A mélygarázsban a mai kor elvárásai szerint elektromos autó töltők, kerékpár tárolók és kerékpáros öltözők is helyet kaptak. Az üvegezett szerkezetek műszaki megoldásait az Alukönigstahl szakembere ismerteti.

Szeptember 27. péntek

10:00 - Green House irodaház 
  Cím / Találkozó helye: 1134 Budapest, Kassák Lajos utca 19-25.
Túravezető: Fábián Péter, Diófa Alapkezelő Zrt.
Résztvevők száma: max. 20 fő
Fotózási információk: bérlői területeken nem megengedett a fotózás
Tervező: DPI design
Fejlesztő: Skanska (HuGBC tag)
A LEED minősítéssel rendelkező irodaépület megközelíthetősége kiváló és mégis egy kissé távolabb helyezkedik a „nyüzsgő” váci úti irodafolyosótól. A nagy fesztávú áthidaló gerendáknak köszönhetően a belső irodaterületek flexibilisen alakíthatóak. A világítás energiafogyasztása fele az átlag épületeknek. Az épület kimagasló energiahatékonyságról tett tanúbizonyságot még a nyári kánikulában is. Példamutató a szürkevíz használat szempontjából is. Magyarország első biodiverz zöldtetője valósult itt meg, amelynek locsolása nem ivóvízzel történik. A kert kialakítása során a látványon kívül a használhatóságra is nagy hangsúlyt fektettek a tervezők. Ennek bizonyítéka rendszeres céges találkozók és megbeszélések a kertben.

12:00 - Vision Towers
 Cím / Találkozó helye:  1134 Budapest, Váci út 31., 
 északi oldali (KPMG) recepció
Túravezető: Radványi Gábor - főépítész Futureal, HuGBC elnökségi tag
Résztvevők száma: max. 40 fő
Fotózási információk: bérlői területen a fotózás nem megengedett
Tervező: 3H Építész Iroda
Fejlesztő: Futureal (HuGBC tag)
A prémiumkategóriás irodaépület Budapest központjának egyik legnépszerűbb üzleti negyedében, a Váci úti korridoron található. Jelenleg ez a város legnagyobb irodapiaca, itt a legmagasabbak a bérleti díjak, és itt a legalacsonyabb a kiadatlan irodák száma is.  A területre a 3H tervezői háromszögletű, legyezőforma épületet álmodtak, amely amellett, hogy minden irányból kitűnik környezetéből, remekül hangsúlyozza a forgalmas csomópont dinamikáját is. Ugyan a három különböző magasságú torony homlokzatában valamelyest eltér egymástól, a tetőkert, a kereskedelmi egységek, a különböző zöld építészeti megoldások, az igencsak ergonomikus és praktikus belső elrendezés, valamint a tároló- és parkolóhelyek tekintetében teljes az összhang. Az ultramodern építészeti jegyeket felvonultató, "A" osztályú irodaépületet emellett négycsöves légkondicionálás, emelt padló és álmennyezet, nyitható ablakok, BREEAM tanúsító rendszer szerinti "kiváló" minősítés, magas biztonsági szint, továbbá intelligens épületvezérlési rendszer jellemzi.
 
A befektetők új közterek kialakításáról, valamint a környék gyalogos területeinek rendezéséről is megállapodást kötöttek a kerületi önkormányzattal. Az ennek köszönhetően létrejövő zöldterület, illetve kereskedelmi egységek (kávézók, éttermek) mind a beruházás, mind pedig a helyi lakosok szempontjából hozzáadott értéket képviselnek.

14:00 - Vizafogó Óvoda  Először a Green Walkon!
kép  Cím / Találkozó helye:  1138 Budapest, Vizafogó sétány 4. Az óvoda bejáratánál.
Túravezető: Pólus Károly építész, vezető tervező Archikon, HuGBC tag
Résztvevők száma: max.20 fő
Fotózási információk: gyermekeket nem lehet fotózni
Tervező: ARCHIKON Építésziroda
Fejlesztő: Budapest Főváros XIII. Kerület Önkormányzat
Kivitelező: Pím Építő Kft.

Szeptember 28. szombat

10:00 - Noah House projekt  - Új generációs Noah 1.3 ház első példánya       
 Cím/találkozó helye: Piliscsaba – Magdolna lakóvölgy, a pontos címet csak a regisztálóknak küldjük el. 
Túravezető: Blaskovich Ákos fejlesztő, feltaláló és Tóth A. Péter
Résztvevők száma: max. 10 fő
Fotózási információk: Fotózni lehet, kivéve a gépésztérben.
Kivitelező: Noah Global Kft.
A magyar szabadalomként jegyzett Noah Ház megújuló energiákat hasznosító, rezsimentes, önfenntartó, aktív és egyben autonóm ház. Környezetbarát megoldásokkal, közművek nélkül is működőképes épület, amely a természet szemével szinte láthatatlan, mivel nem hagy ökológiai lábnyomot, esővizet gyűjt és kezel, napenergiát hasznosítja, a szennyvizet tisztítja és a megtisztított vizet visszajuttatja a földbe. Az új generációs Noah házak első darabja lesz látható átadás előtt, némileg szerkezetkész+ állapotban. Fotókkal is dokumentáltan meg lehet ismerni a sorozatgyártás első darabjának elkészülését, egyediségét.
11.00-kor második csoportot indítunk, az első turnus betelt.

A regisztráció augusztus 26-tól lehetséges!

Regisztráció

A regisztráció még nincs nyitva vagy lezárult!

<< Vissza a főoldalra