Established Member of the

HuGBC

100 vállalkozás, szervezet és kormány a világ minden tájáról elkötelezte magát a nettó szén-dioxid-kibocsátású épületek mellett

A World Green Building Council nettó nulla szén-dioxid-kibocsátású épületekre vonatkozó kötelezettségvállalását aláírók száma egy év alatt 50-ről 100-ra nőtt.
1

Augusztus 19-én a WorldGBC bejelentette, hogy öt nemzetközi vezető vállalat csatlakozik a nettó nulla szén-dioxid-kibocsátású épületekre vonatkozó kötelezettségvállaláshoz (Kötelezettségvállalás). Így az aláírók száma 100-ra nőtt, megduplázódva csaknem egy év alatt.

A kezdetektől fogva a Kötelezettségvállalást aláíró vállalkozások és szervezetek közel 6000 épületet, több mint 32 millió m2 alapterületet és 100 milliárd USD éves forgalmat kezelnek. 2030-ra ez azt jelenti, hogy ezen Kötelezettségvállalást aláírók operatív portfóliókibocsátása nettó nulla lesz, körülbelül 3,4 millió tonna szén-dioxidot megtakarítva.

Ez a meredek emelkedés az aláírók számában, jelzi a lendületet, az ambíciót és a vezetés változását az épített környezet szén-dioxid-mentesítésében, mely az éghajlati válság leküzdésének egyik fontos eszköze lehet.

Az aláírók köre a kis- és középvállalkozásoktól a nagy, multinacionális vállalatokig terjed, tevékenységük szerteágazó mérnöki, tervezési és tanácsadói szolgáltatásoktól az ingatlantulajdonosokig és a gyártásig. A Kötelezettségvállalásban való részvételük azt bizonyítja, hogy a nettó szén-dioxid-kibocsátású épületek irányítását az egész világon bármilyen típusú szervezet vállalhatja.

A teljes cikk itt olvasható.

Az aláírók listája itt érhető el.

Forrás: http://worldgbc.org

<< Vissza a főoldalra