Established Member of the

HuGBC

18 új aláíró csatlakozott a Net Zero Carbon Buildings vállaláshoz

A Párizsi Megállapodás aláírása ötödik évfordulójának előestéjén jelentette be a World Green Building Council, hogy 18 új vállalkozás és szervezet írta alá a ’Net Zero Carbon Buildings Commitment’ kötelezettségvállalást.
1

Miután a WorldGBC a 2020-as Nemzetközi Zöld Építés Hetén sürgette az építési ágazatot a klímaválság elleni cselekvére, kilenc nemzetközi szervezettel együtt levelet küldött Alok Sharmának, a COP26 elnökének, és egy, az épített kötnyezet védelmének dedikált napot kért a COP26-on.

A nettó nulla karbonkibocsátású épületek iránti igény továbbra is exponenciálisan növekszik. Az olyan kezdeményezéseket kiegészítve mint a Race To Zero és a Science Based Célok, a Kötelezettség aláírói intézkedéseket hoznak annak érdekében, hogy 2030-ig vagy korábban elérjék a működési szempontból nettó nulla karbon épületportfóliót.

Az aláírók számára a kötelezettségvállalás utat jelent a Climate Group EP100 kezdeményezéséhez való csatlakozáshoz.

Cristina Gamboa, a World Green Building Council ügyvezetője elmondta: "Ahogy lendületet adunk a COP26-nak, a WorldGBC Net Zero elköteleződése is jelentős ugrást jelent az épített környezet fenntarthatósága felé. Jelenleg 128 aláírónk van: 94 vállalkozás/szervezet, 28 város és 6 állam/régió. A vállalkozások és az aláíró szervezetek immár több mint 9000 épületet, 5 millió (tCO2e) portfólió-kibocsátást, 42 millió m2 összterületet és körülbelül 150 milliárd USD éves forgalmat fednek le. Új és meglévő aláíróinkkal együtt azon fogunk dolgozni, hogy fenntartható épületeket biztosítsunk mindenki számára, mindenhol."

A kötelezettségvállalást újonnan aláírók:

 

<< Vissza a főoldalra