Established Member of the

HuGBC

2014 volt az eddigi legmelegebb év a mérések történetében

A Föld tavalyi átlaghőmérséklete 14,6 Celsius-fok volt, ez az érték pedig 0,69 Celsius-fokkal magasabb a 20. századi globális átlaghőmérsékletnél.
1

2014 volt a legmelegebb év a Föld történetében, írja a CNN.  Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA, valamint a Nemzeti Oceanográfiai és Légköri Hivatal pénteken egyaránt megerősítette, hogy 2014 volt az eddigi legmelegebb év a világban, legalábbis a mérések 1880-as kezdete óta.

A Föld tavalyi átlaghőmérséklete 14,6 Celsius-fok volt, ez az érték pedig 0,69 Celsius-fokkal magasabb a 20. századi globális átlaghőmérsékletnél. Az MTI információi szerint korábban 2010-ben és 2005-ben mértek utoljára globális éves melegrekordot, a tavalyi átlaghőmérséklet 0,04 pedig Celsius fokkal haladta meg a korábbi csúcsévekét. A mérők azt is állítják, hogy a tavalyi volt az eddig mért legforróbb december a világban, hőmérséklete 0,77 Celsius-fokkal haladta meg a múlt század átlagát.

A klímaszakértők azt mondják: az eredmények arra figyelmeztetnek, hogy a globális felmelegedés változatlanul folytatódik.

További részletek az index.hu cikkében.

Forrás: http://index.hu

<< Vissza a főoldalra