Established Member of the

HuGBC

3,3 milliárd eurót ad az Unió fenntartható energiaellátásra a fejlődő országoknak

Az összegből mintegy 2 milliárd euró 5 afrikai országnak jut majd elsősorban vidéki, decentralizált és háztartási méretű megújuló-energetikai fejlesztésekre.
1

Az Európai Unió köztudottan elkötelezett a fenntartható – elsősorban megújuló – energiaforrások kiaknázása, illetve ezek használatának propagálása mellett. Ennek a szellemiségnek a jegyében ajánlott fel az EU 3,3 milliárd eurót globális felhasználásra ezen célkitűzések támogatására. Az összegből mintegy 2 milliárd euró 5 afrikai országnak jut majd elsősorban vidéki, decentralizált és háztartási méretű megújuló-energetikai fejlesztésekre. A célországok a Zöld-foki Köztársaság, Elefántcsontpart, Libéria, Togó és Ruanda lesznek. A támogatásra fordítandó összeget a 2014 és 2020 közötti költségvetési időszak forrásaiból csoportosítják át.

A támogatás célja elsősorban az, hogy kezdőlökést adjon a magántőkének a fejlődő országokban az energetikai befektetésekhez. Az uniós becslések szerint az együttműködés hétéves időtartama alatt a magántőkével együtt közel 15-30 milliárd euró érkezhet a partnerországokba. Ebből az összegből pedig fenntartható energetikai megoldások révén elsősorban a háztartások, iskolák és egészségügyi intézmények energiaellátását biztosíthatják az infrastruktúrától elzárt területeken.

További részletek a chikansplanet.blog.hu cikkében

Forrás: http://chikansplanet.blog.hu

<< Vissza a főoldalra