Emerging Member of the

HuGBC

A Bizottság feltárja, hogyan segíti az energiahatékonyság az alacsony jövedelemmel rendelkezőket

2017. február 22., WorldGBC News 1821 energiahatékonyság

Az Európai Bizottság a közelmúltban adott ki egy tanulmányt, amely azt vizsgálja, hogy az alacsony költségű energiahatékonysági intézkedések hogyan segíthetik az alacsony jövedelmű háztartásokban és energiaszegénységben élőket.
1

A tanulmány különböző országokban alkalmazott 24 rendszert vizsgál, amelyek alacsony költségű energiahatékonysági intézkedésekkel segítik az alacsony jövedelmű embereket. A cél az alacsony költségű energiahatékonysági intézkedések végrehajtásában bevált gyakorlatok azonosítása és megismételhetőségük vizsgálata. Ezen kívül a tanulmány célja, hogy meghatározza az uniós források által játszott szerepet az alacsony jövedelmű háztartások érdekében megtett alacsony költségű intézkedéseket biztosító finanszírozási programokban.

Az elemzés megállapította, hogy ezek az alacsony költségű intézkedések számtalan előnnyel járnak a háztartások számára, és bár nem biztosítják a teljes épület-felújítással járó hosszú távú előnyöket, az energiafogyasztás és kapcsolódó költségek csökkenése, valamint a jobb beltéri hőmérséklet és a kapcsolódó egészségügyi előnyök révén közvetlen hasznot kínálnak a háztartásoknak.

Az elemzés azt is megállapította, hogy az ilyen rendszerek jobban működnek, ha együttműködésben dolgoznak a helyi egészségügyi és szociális szolgáltatásokkal. A modell sikeréhez fontos megértetni az alacsony jövedelmű háztartásokban élőkkel, hogy az energiahatékony életmód hogyan tudja őket gyakorlati módon segíteni.

 

Forrás: http://

<< Vissza a főoldalra