Established Member of the

HuGBC

A BREEAM Awards 2015 díjazottja a HuGBC alelnöke!

Barta Zsombor, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének alelnöke készítette a szöuli SK Group központjának BREEAM rendszer szerinti minősítését, amely az első a maga nemében az ázsiai országban.
2

Megmérkőztek a legfenntarthatóbb épületek, sőt, az épületminősítők is: idén március 3-án adták át Londonban a BREEAM Awards 2015 elismeréseit, amely számos kategóriában díjazta az épületminősítő rendszer által besorolt környezettudatos épületeket, és magukat a minősítő szakembereket is! Barta Zsombor, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének (HuGBC) alelnöke, a Sentient Group. fenntarthatósági üzletágának igazgatója a „Country First Awards”, azaz egy adott ország első BREEAM-minősítőjének ítélt elismerést vehette át ünnepélyes keretek között a brit fővárosban – a díjjal a szöuli SK Group központjának értékelését jutalmazták, amely az első BREEAM rendszer szerinti épületminősítés az ázsiai országban.

A 25 éve használt BREEAM épületminősítő rendszer ezzel tovább folytatja nemzetközi terjeszkedését, és immár több mint 70 országban van jelen világszerte – az idei díjátadó során Dél-Korea mellett Kazahsztán, Lettország és Irak első minősített épületét is ünnepelhették a résztvevők. Újdonság, hogy a londoni Ecobuild alkalmával rajtolt el a Home Quality Mark, amelynek segítségével az új otthont vásárlók vagy bérlők tájékozódhatnak a kiválasztott ingatlan tulajdonságairól, az ingatlanfejlesztők pedig átlátható módon nyilatkozhatnak létesítményeik fenntartható mivoltáról.

A BREEAM Awards 2015 további díjazottjairól itt olvashatunk.

Magyarországon a HuGBC mint hazai szakmai szervezet tagjai között megtalálhatóak az itthoni BREEAM minősítők is, hisz a HuGBC a nemzetközi minősítői rendszerek hazai adaptálhatóságán dolgozik, és szakmai platformot biztosít az itthoni minősítői szakemeberek számára is.

 

Letölthető dokumentumok:

Forrás: http://hugbc.hu

<< Vissza a főoldalra