Established Member of the

HuGBC

A budapesti irodaházakban is hódít a WELL

A zöld minősítő rendszerek egyik legújabb képviselője a WELL Building Standard, amely Budapesten is el fog terjedni. Az első minősített épület a Futureal Advance Tower irodaháza lesz. A minősítés a dolgozók jóllétére, kényelmére helyezi a hangsúlyt. Zöld parkok, egészséges ételek, jó kondi, jó hangulat, mi kell még egy irodaházban.
1

A zöld minősítő rendszerek egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az irodaházakban dolgozók jóllétére, ezért a pontozás során a well-being fontos tényezővé nőtte ki magát. Sőt, a WELL Building Standard (WELL) már egy olyan holisztikus minősítési rendszer, ahol az épületek tervezése során a legfontosabb az emberek egészsége és jólléte.

A WELL 7 faktoron keresztül vizsgálja az épített környezetet: levegő, víz, egészséges táplálkozás, természetes fény, fitnesz, kényelem és szellemi frissesség. A minősített helyszínek és beruházások optimalizálják a bérlők vagy lakók táplálkozási és alvási szokásait, hangulatát és fittségét. A minősítő rendszert az International WELL Building Institute (IWBI) kezeli, amelyet a Delos alapított 2013-ban.

A tanúsítvány megtartásához az ellenőrzéseket háromévente kell elvégezni. A WELL minősítésű épületekben különböző megoldásokkal találkozhatunk, így például légszűrőkkel, fokozott szellőzéssel jobb minőségű a beltéri levegő, a lépcsők és folyosók hangsúlyos kialakításával a dolgozók teret kapnak a napközbeni mozgásra. A szomszédságban található termelői piacok és egészséges ételeket forgalmazó vendéglátóipari egységek támogatják a megfelelő életmódot, az épület körül kialakított bicikliutak és járdák pedig a fizikai aktivitásra ösztönöznek.

A teljes cikk elérhető ITT.

<< Vissza a főoldalra