Established Member of the

HuGBC

A budapesti Vizafogó Tagóvoda és a Jászberényi Strand- és Termálfürdő fejlesztése nyerte az idei Média Építészeti Díját

2019. november 13., Sajtómegjelenés 104 Média Építészeti Díja 2019 Archikon Stúdió Vizafogó Óvoda Építészfórum

Az Építészfórum online portál által életre hívott díj elismeréseit november 8-án este adták át az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
1

A legjobb épület díját idén a Vizafogó Tagóvodának (Archikon Stúdió, amely vezető tervezői Nagy Csaba és Pólus Károly HuGBC tagok) ítélte oda a felkért magyar sajtóorgánumok (Forbes, 24.hu, mandiner.hu, Magyar Hang, Index, Nők Lapja, Propaganda Media/TV2) újságíróiból álló médiazsűri. A tervek közül a Jászberényi Strand- és Termálfürdő fejlesztése (Tábi Sára) kapta az elismerést.

A rendezvényen a közönség is szavazhatott, a legtöbb voksot az épületek közül a médiazsűri által is díjazott óvodabővítés kapta meg. A tervek közül a közönség a Tóth Bence Péter által tervezett Fecskehotelt találta a legjobbnak.

Az Index.hu online szavazatai alapján az Index különdíját a Párisi Udvar felújítása kapta, a hotel tervezője az Archikon Stúdió volt.

Az idén második alkalommal adták át a Perika-díjat, az Építészfórum társalapítója és két éve elhunyt főszerkesztője, Pásztor Erika Katalina emlékét őrző szakmai elismerést, amelyet a kecskeméti megyei könyvtárat is tervező Mátrai Péter Ybl-díjas építész-zeneszerző vehetett át.

A díjakról az Építészfórum (HuGBC tag) részletesen is beszámolt, mely itt olvasható.

Kép forrása: Építészfórum

Forrás: http://hirado.hu

<< Vissza a főoldalra