Established Member of the

HuGBC

A budapesti Vizafogó Tagóvoda és a Jászberényi Strand- és Termálfürdő fejlesztése nyerte az idei Média Építészeti Díját

Az Építészfórum online portál által életre hívott díj elismeréseit november 8-án este adták át az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
1

A legjobb épület díját idén a Vizafogó Tagóvodának (Archikon Stúdió, amely vezető tervezői Nagy Csaba és Pólus Károly HuGBC tagok) ítélte oda a felkért magyar sajtóorgánumok (Forbes, 24.hu, mandiner.hu, Magyar Hang, Index, Nők Lapja, Propaganda Media/TV2) újságíróiból álló médiazsűri. A tervek közül a Jászberényi Strand- és Termálfürdő fejlesztése (Tábi Sára) kapta az elismerést.

A rendezvényen a közönség is szavazhatott, a legtöbb voksot az épületek közül a médiazsűri által is díjazott óvodabővítés kapta meg. A tervek közül a közönség a Tóth Bence Péter által tervezett Fecskehotelt találta a legjobbnak.

Az Index.hu online szavazatai alapján az Index különdíját a Párisi Udvar felújítása kapta, a hotel tervezője az Archikon Stúdió volt.

Az idén második alkalommal adták át a Perika-díjat, az Építészfórum társalapítója és két éve elhunyt főszerkesztője, Pásztor Erika Katalina emlékét őrző szakmai elismerést, amelyet a kecskeméti megyei könyvtárat is tervező Mátrai Péter Ybl-díjas építész-zeneszerző vehetett át.

A díjakról az Építészfórum (HuGBC tag) részletesen is beszámolt, mely itt olvasható.

Kép forrása: Építészfórum

Forrás: http://hirado.hu

<< Vissza a főoldalra