Established Member of the

HuGBC

A fenntarthatóságban rejlő érték: Baross Pál a svéd-magyar innovációs fórumon

A HuGBC elnöke egyik kiemelt előadója volt a Swedish-Hungarian Smart Forum 2015 című rendezvénynek.
4

Immár 2010 óta a Svéd Nagykövetség, a Business Sweden és a hazánkban jelen lévő svéd vállalatok számos szemináriumot, képzést tartottak a fenntarthatóság témakörében, 2011 óta pedig Budapest egy-egy pontján kézzelfogható példáját is megvalósítják a fenntartható város eszméjének. E kezdeményezések sorába illik a február 18-án a Green House-ban megrendezett Swedish-Hungarian Smart Forum 2015 című szeminárium, amelynek témája a Jövő fenntartható munkakörnyezete volt. A programot Niclas Trouvé, Svédország budapesti nagykövete nyitotta meg. Az előadók között volt Susanna Toivanen, a Stockholmi Egyetem professzora, akinek prezentációját Baross Pál, a HuGBC elnökének előadása követte.

"Fontos odafigyelnünk a fenntarthatóság szempontjai szerint alakított munkakörnyezet megteremtésére, mivel az értéket teremt" - emelte ki Baross Pál, aki igen szemléletes példán demonstrálta, mennyire erős hatással van a dolgozóra az irodai környezet: egy elegáns, tágas udvarral készült, így akár kellemes munkahellyé is alakítható régi épületben elhelyezett, kevésbé vonzó irodaszoba fotóival. "Evidens, hogy egy sötét irodában nem érezzük jól magunkat, de hogyan tudjuk pontosan mérni, számszerűsíteni a különböző megoldások közötti különbséget? Ilyen mutató lehet például a betegszabadságok száma"  - folytatta a szakember, aki ezután több, a témát feldolgozó tanulmányból is idézett. 

A félnapos rendezvény ezután csoportmunkával folytatódott: a résztvevők csapatokba rendeződve járták körül, kinek mit jelent pontosan a fenntartható munkakörnyezet, a csoportmunka eredményét pedig ezután közös elemzés és kiértékelés követte.

Forrás: http://hugbc.hu

<< Vissza a főoldalra