Established Member of the

HuGBC

A HuGBC a World Green Building Council teljes jogú tagja lett

World Green Building Council (WorldGBC) örömmel jelenti be, hogy az idén 10 éves Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) a legmagasabb, a teljes jogú tagi státuszba lépett a világszervezeten belül.
1

A HuGBC most elért tagsági státusza azt a folyamatos erőfeszítést tükrözi, hogy a fenntarthatóság témakörében kivételes vezető szerepet töltsön be az építőiparban, növelve és oktatva a piacot, valamint elsődleges információforrás és közösen cselekvő szervezet legyen az országban.

Barta Zsombor, a HuGBC elnöke elmondta: "Az elmúlt 10 év izgalmas utazás volt számunkra, hiszen az egyesület szakértői fórumból fejlődött érett szervezetté, amely a zöldépítési szektor széles körét tömöríti. Büszkék vagyunk arra, hogy most sikerült elérnünk a teljes jogú tagságot a WorldGBC-ben, amikor is 2019-ben az egyesület 10. születésnapját ünnepeljük. Nagy várakozással tekintünk a gyümölcsöző együttműködési lehetőségekre nemzeti és nemzetközi szinten is. Hálásak vagyunk a korábbi HuGBC elnököknek, elnökségi tagoknak, a HuGBC tagságnak és a teljes jogú tagsági pályázatra felkészítő mentorunknak, a Hong Kongi Green Building Councilnak, akik mindannyian folyamatosan támogatták törekvéseinket. Olyan zöldebb jövőt képzelünk el, ahol számítanak a fenntarthatósági törekvések."

Budai Henrietta, a HuGBC titkára hozzátette: "Az elmúlt néhány év során sok lehetőséget kaptunk a WorldGBC Európai Régiójától, hogy támogathassunk nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi zöld mozgalmat is. Most, teljes jogú tagként még nagyobb elköteleződéssel tudunk az élére állni az épített környezet fenntarthatóbbá alakítására Magyarországon és a régióban is."

"Örömmel üdvözlöm a magyar szervezetet a Green Building Councilok globális vezetői körében. A WorldGBC legmagasabb tagsági státuszának elérése az iránti elkötelezettségüknek köszönhető, hogy a fenntartható épületek számára erős helyi piacot, valamint erőteljes tagságot építettek. Ez az eredmény inspiráló üzenet minden olyan piacnak a világon, aki ezen az úton halad." - nyilatkozta Cristina Gamboa, a WorldGBC ügyvezetője.

A HuGBC 2019-ben ünnepli a 10. születésnapját. 2009-ben a szervezet azzal a céllal alakult meg, hogy szakmai és társadalmi együttműködés révén támogassa, majd később élére álljon a környezettudatos és gazdaságilag jövedelmező építési gyakorlat elterjesztését célzó folyamatoknak azáltal, hogy előmozdítja a a szükséges piaci, oktatási és jogalkotási feltételek megteremtését.

Az elmúlt 10 év eredményeiről a HuGBC eddigi elnökei beszélnek a honlap főoldalán megtekinthető videóben, valamint itt.

Az eredeti angol nyelvű cikk a World Green Building Council honlapján található itt.

<< Vissza a főoldalra