Established Member of the

HuGBC

A HuGBC a World Green Building Council teljes jogú tagja lett

2019. június 28., Saját hír 410 world green building council magyar környezettudatos építés egyesülete teljes jogú tagság

World Green Building Council (WorldGBC) örömmel jelenti be, hogy az idén 10 éves Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) a legmagasabb, a teljes jogú tagi státuszba lépett a világszervezeten belül.
1

A HuGBC most elért tagsági státusza azt a folyamatos erőfeszítést tükrözi, hogy a fenntarthatóság témakörében kivételes vezető szerepet töltsön be az építőiparban, növelve és oktatva a piacot, valamint elsődleges információforrás és közösen cselekvő szervezet legyen az országban.

Barta Zsombor, a HuGBC elnöke elmondta: "Az elmúlt 10 év izgalmas utazás volt számunkra, hiszen az egyesület szakértői fórumból fejlődött érett szervezetté, amely a zöldépítési szektor széles körét tömöríti. Büszkék vagyunk arra, hogy most sikerült elérnünk a teljes jogú tagságot a WorldGBC-ben, amikor is 2019-ben az egyesület 10. születésnapját ünnepeljük. Nagy várakozással tekintünk a gyümölcsöző együttműködési lehetőségekre nemzeti és nemzetközi szinten is. Hálásak vagyunk a korábbi HuGBC elnököknek, elnökségi tagoknak, a HuGBC tagságnak és a teljes jogú tagsági pályázatra felkészítő mentorunknak, a Hong Kongi Green Building Councilnak, akik mindannyian folyamatosan támogatták törekvéseinket. Olyan zöldebb jövőt képzelünk el, ahol számítanak a fenntarthatósági törekvések."

Budai Henrietta, a HuGBC titkára hozzátette: "Az elmúlt néhány év során sok lehetőséget kaptunk a WorldGBC Európai Régiójától, hogy támogathassunk nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi zöld mozgalmat is. Most, teljes jogú tagként még nagyobb elköteleződéssel tudunk az élére állni az épített környezet fenntarthatóbbá alakítására Magyarországon és a régióban is."

"Örömmel üdvözlöm a magyar szervezetet a Green Building Councilok globális vezetői körében. A WorldGBC legmagasabb tagsági státuszának elérése az iránti elkötelezettségüknek köszönhető, hogy a fenntartható épületek számára erős helyi piacot, valamint erőteljes tagságot építettek. Ez az eredmény inspiráló üzenet minden olyan piacnak a világon, aki ezen az úton halad." - nyilatkozta Cristina Gamboa, a WorldGBC ügyvezetője.

A HuGBC 2019-ben ünnepli a 10. születésnapját. 2009-ben a szervezet azzal a céllal alakult meg, hogy szakmai és társadalmi együttműködés révén támogassa, majd később élére álljon a környezettudatos és gazdaságilag jövedelmező építési gyakorlat elterjesztését célzó folyamatoknak azáltal, hogy előmozdítja a a szükséges piaci, oktatási és jogalkotási feltételek megteremtését.

Az elmúlt 10 év eredményeiről a HuGBC eddigi elnökei beszélnek a honlap főoldalán megtekinthető videóben, valamint itt.

Az eredeti angol nyelvű cikk a World Green Building Council honlapján található itt.

<< Vissza a főoldalra