Established Member of the

HuGBC

A HuGBC állásfoglalása a Nemzeti Épületenergetikai Stratégia tervezetéhez

Beleznay Éva, a HuGBC elnökségi tagjának vezetésével készítették el az állásfoglalást a szervezet szakemberei.
1

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete rendkívül fontosnak tartja a stratégia elkészítését, és szorgalmazza annak mihamarabbi elfogadását. 

„A meglévő épületállomány Magyarország jelentős vagyonát képezi, annak fenntartható és az energiahatékonysághoz jelentősen hozzájáruló fejlesztése kiemelt feladat kell, hogy legyen a jövőben” - olvashatjuk a dokumentumban. „A Nemzeti Épületenergetikai Stratégia (továbbiakban: NÉeS) alapozza meg, hogy a következő évtizedekben mi történik és mennyire hatékonyan tud az épített környezet és annak használata hozzájárulni a országos primerenergia-felhasználás és károsanyag-kibocsájtás csökkentéséhez. Ma az épületek részaránya az elsőben közelítően 40% (fűtés, hűtés és használati meleg víz), a másodikban közel 30%, a legnagyobb megtakarítási lehetőséget képviselve. A HuGBC maximálisan egyetért a NÉeS_SKV azon megállapításával, hogy kritikus kérdés az energiapolitikai és a fenntarthatóság irányú ágazati stratégiák, koncepcionális tervdokumentumok célrendszerének összehangolása.”

A véleményt Beleznay Éva vezetésével készítették el az Egyesület szakemberei: Baross Pál, elnök, Dr. Pálvölgyi Tamás, alapító tag, Rácz Zoltán, tag, Szakos Péter, tag és Szekér László, tag. A teljes dokumentum itt olvasható.

Forrás: http://hugbc.hu

<< Vissza a főoldalra