Established Member of the

HuGBC

A HuGBC is reagált a nemrég bejelentett otthonfelújítási támogatási programra

Az Egyesület szerint a program hatalmas lehetőséget teremt mind a kormány, mind a programban érintettek számára, hogy a környezettudatos és ezáltal energiahatékony és hosszú távon is fenntartható műszaki megoldások, anyagok, termékek és szolgáltatások kerüljenek támogatásra.
1

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter október 14-én jelentette be, hogy 2021. január 1-jétől a kormány otthonfelújítási támogatási programot indít, legalább egy gyermekes családok számára.

Mivel épületeink és az építőipari szektor globálisan is jelentős környezeti terheléssel bírnak, ezért azok energiahatékonysága, illetve környezettudatossága kiemelten fontos kérdés. Különös tekintettel igaz ez az olyan célok és stratégiák esetében, mint például az EU 2050-es klímasemlegességi célja vagy a ’közel nulla energiaigényű épületekre vonatkozó követelmények’.

Ezáltal nem csak a fenti célok és stratégiák segítjük elő, hanem a hazai lakóingatlan állomány környezettudatosságát és fenntarthatóságát is, nem utolsó sorban ezzel is egy hosszú távon is élhetőbb és egészségesebb ingatlanállományt megteremtve.

„Bár az otthonfelújítási támogatási program részletei, illetve a támogatás részletes feltételei még nem ismertek számunkra, felajánlottuk a miniszter asszonynak egyesületünk szakmai tudását és tapasztalatait a feltételrendszer kidolgozásában” – mondta el Barta Zsombor, a HuGBC elnöke.

Az elnök kifejtette, hogy az épített környezetünk fenntarthatósága nemzetgazdasági érdek, valamint mindannyiunk szívügye és elemi érdeke is. További munkahelyek teremthetők az építőiparon belül azon hazai kis- és középvállalatok körében, amelyek elkötelezettek az élhető jövő biztosításának ügyében.

A HuGBC ezért bízik abban, hogy a megkeresés sikerrel jár, és az Egyesület hozzájárulhat a támogatási program részleteinek kidolgozásához, illetve ezáltal is aktívan támogathatja a magyar épületállomány korszerűsítését.

<< Vissza a főoldalra