Established Member of the

HuGBC

A HuGBC Közgyűlése nyolc új tagot vett fel év elején

2019. február 21., Saját hír 333 közgyűlés

Január 23-án, az idei első közgyűlésen hat új rendes taggal és két társult taggal bővült az egyesület. A tagság hallhatott a legfontosabb 2018-as eredményekről és a közelgő feladatokról is.
1

Legfőképpen az új tagok felvétele volt az év eleji közgyűlés célja. A tagság ezúton üdvözli a csatlakotott partnereket.

Az új rendes tagok:

Bánáti-Hartvig Építésziroda Kft. környezettudatos üzletág, Guardian Orosháza Kft. Sales & Demand Creation üzletág, MN6 Energiaügynökség Kft., Naturica Group Kft., Tóth Sándor üvegipari tanácsadó, Uponor Épületgépészeti Kft. 

Az új társult tagok:

ÉVOSZ Könnyűszerkezet-építő Szakmai Tagozata (MAKÉSZ), Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ). 

A tagfelvételt követően Budai Henrietta, a HuGBC titkára először összefoglalta a 2018-as eredményeket a tagság gyarapodása, a nemzetközi és hazai kapcsolatok építése, az oktatás és tudásátadás, a tagi események, a tagság más eseményeken való részvétele és a forrásteremtés témaköreiben. Ezután a titkár ismertette a 2019-es fókuszterületeket, melyek 1. Együttműködési megállapodások a fenntartható épített környezet súlyának növelésére az építésügyi szabályozásban; 2. A szakma további magas színvonalú edukációja a fenntartható épített környezetről, valamint szélesebb köröket elérő üzenetek az online média erejét használva; 3. A tagság széles körű tudásának kiaknázása az egyesületi célok érdekében; 4. Az egyesület további erősítése a szervezet fejlesztésével.

2019-ben új partnerekkel bővül a titkárság a fenntarthatósági szakértés és az online kommunikáció területén. Rájuk két nagy projekt elnyerése miatt van szükség. Az egyik a Build Upon 2 H2020 projekt, melynek célja keretrendszer kidolgozása, tesztelése önkormányzatokkal a nemzeti épületfelújítási-stratégiák szociális, környezetvédelmi és gazdasági hatásainak vizsgálatára, nyomon követésére. A másik a zuglói önkormányzat Eco-Housing fenntartható szociális bérlakás projektje, melyben a HuGBC kommunikációs és PR feladatokat lát el, valamint a digitális kommunikáció munkaprogram vezetője lesz.

A titkári beszámolót követően Barta Zsombor elnök összefoglalta, hogy az Egyesületnek az alapítás óta az a célja, hogy a világszervezet, a World Green Building Council teljes jogú tagjává váljon. A Prospective, Emerging és Established státuszok léteznek, a HuGBC jelenleg Emerging státuszban van. A teljes jogú tagsághoz számos kritériumnak kell megfelelni, melyeket az elnök részletesen ismertetett, és amelyeken az Egyesület több éve dolgozik.

A tagság egyetértett abban, hogy a soron következő teljes jogú tagsági kérelem beadásának időpontjára a HuGBC nyújtsa be a pályázatát. 

A közgyűlés végén Barta Zsombor köszönetet mondott Kurucz Regina rendes tagnak az előző évi aktív részvételért. Regina magánszemélyként tagja az egyesületnek, okl. építészmérnök, épületenergetikus szakmérnök, épületenergetikai szakértő SZÉS6, SZÉSZ, WELL AP tanácsadó. 2017 decembere óta tagja az egyesületnek. 2018-ban MEHI társult tagi kapcsolattartást vállalt, a C4E Forumon Lengyelországban képviselte a HuGBC-t - leginnovatívabb gondolat díját kapta, Közép-Kelet Európai Energia Átalakítási Workshopon képviselte a HuGBC-t, WELL AP-ként a Nemzetközi Zöld Építés Hetén tartott egy mini workshopot, a Green Walk programjában bemutatott egy környezettudatos módon épülő kiskőrösi családi házat, több szakcikket közölt a HuGBC honlapján, részt vett a Green Future Conference projektcsapatában,előadást vállalt HuGBC képzésen. Gratulálunk az elismeréshez!

Az egyesület következő közgyűlése április 11-én lesz, amikor - az elnököt kivéve - a mandátumok lejárata miatt új tisztségviselőket választ a tagság.

<< Vissza a főoldalra