Established Member of the

HuGBC

A kockaházakat nem éri meg korszerűsíteni a kormány szerint

2020. március 05., Sajtómegjelenés 86 Kádár kocka Nemzeti Energiastratégia energiakorszerűsítés

Mégsem lesz része a kormány által meghirdetett Nemzeti Energiastratégiai programnak 1,4 millió vidéki családi- és társasház energiahatékonysági felújítása.
1

Kimarad a kormány energiahatékonysági programjából 1,4 millió vidéki családi- és társasház felújításának támogatása, mert a kormány szerint azoknak többe kerülne a felújításuk, mint amennyit érnek.

2010 óta ott szerepelt a kormány programjában a közel másfélmillió vidéki családi ház energiakorszerűsítése, amely most kikerült az új Nemzeti Energiastratégiából – ennek okára Tóth Bertalan, az MSZP elnöke és országgyűlési képviselője kérdezett rá. Kérdésére Aradszki András, az Innovációs- és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyi államtitkára válaszolt, ebből egy részlet:

„Vannak olyan vidéki lakóházak ma is, még ha ‘Kádár-kockáknak’ is nevezzük, amelynek a felújítása többe kerülne, mint a lakóépületnek a teljes értéke. Nyilvánvalóan ezeket a felújításokat nem minden esetben célszerű végrehajtani, még akkor sem, ha energetikai szempontból esetleg kifizetődő lenne, de összességében talán nem célszerű.” - Az MSZP elnöke szerint ezzel szembe megy a kormány a 2030-ra meghirdetett céljaival, a legtöbbet ugyanis a lakóházak energiahatékonyságán kellene javítani.

A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: http://nyugat.hu

<< Vissza a főoldalra