Established Member of the

HuGBC

A környezetre szabva: a CO2-semleges raktárak új generációja

2019. május 14., Sajtómegjelenés 155 Prologis karbonsemleges fenntartható épület természetvédelem

A Prologis (HuGBC tag) a németországi Muggensturm területén adta át legújabb logisztikai központját, melynek épülete teljes mértékben karbonsemlegesen üzemel. Ráadásul még a pacsirták számára is védelmet nyújt!
1

Innovatív kialakításának köszönhetően az új, 101 000 négyzetméteres épület, amely a L’Oreal eddigi legnagyobb disztribúciós központja a világon, állandó CO2-semleges működést tesz lehetővé. 

Az épület üzemelése fenntartható energiára épül:

  • a zöldterületek öntözése, a csarnokok takarítása és a WC-k leöblítése esővízzel történik
  • az épület különlegesen jól szigetelt, a megvilágítást energiatakarékos LED-rendszer biztosítja
  • a tetőn található napelemek csúcsteljesítménye 2,0 MW
  • az épület tetején 30 000 m2 természetvédelmi terület került kialakításra a régióban őshonos pacsirták számára

A 18 hektár területű új logisztikai központ esetében, a tervezéstől az üzemeltetésig a fenntarthatóság volt a legfontosabb szempont az épület fejlesztése során. A központ funkcionalitása a jelen és a jövő logisztikai sztenderdjeinek megfelelően teljes mértékben egyedi kialakítású. Az épület üzemelése fenntartható energiára épül. A zöldterületek öntözése, a csarnokok takarítása és a WC-k leöblítése esővízzel történik. Az épület különlegesen jól szigetelt, a megvilágítást energiatakarékos LED-rendszer biztosítja, a tetőn található napelemek csúcsteljesítménye pedig 2,0 MW.

A fejlesztés során a környezet természetes kialakítására és a helyszín jellegzetességeire is nagy figyelmet fordítottak. A helyi önkormányzattal együttműködésben alakították ki és valósították meg az itt élő fajok – elsősorban az őshonos pacsirta – védelmét szolgáló intézkedéseket. Az épület tetején 30 000 m2 természetvédelmi területet alakítottak ki. 

 

Forrás: http://

<< Vissza a főoldalra