Established Member of the

HuGBC

A közösségi terek hódítanak Magyarország legmenőbb munkahelyein! Átadták Az Év Irodája díjait

2022. április 14., Hazai hír 463 az év irodája győztesek

Sokszínű és változatos közösségi terek, hatalmas lounge zónák, dolgozói jóllét és fenntarthatóság, formálódó hibrid modellek – ezek jellemzik a legújabb hazai irodákat, amelyek már a járvány utáni munkakultúrát jelenítik meg. 12. alkalommal adták át Az Év Irodája díjait egy nagyszabású dizájnkiállítással egybekötött gála keretében a Millenáris Parkban, ahol Magyarország legjobb irodáit, irodaházait és közösségi tereit díjazták, köztük egy HuGBC tag irodáját is.
4

A 12. alkalommal meghirdetett Az Év Irodája versenyre rekordszámban több mint száz munkahelyet, közösségi teret és irodaházat neveztek be, vagyis jól láthatóan évre évről egyre nagyobb figyelem övezi a megmérettetést. Az Év Irodája kiválóan reprezentálja a munkaerőpiac alakulását, újdonságait, amelyek idén is jól láthatóan megjelentek a pályázatokban. A munkastílusok és az irodakultúrák folyamatosan változnak, és a vállalatok alkalmazkodnak az új társadalmi és gazdasági feltételekhez.

A koronavírus következményeként új trendek, kezdeményezések indultak el, a munkahelyeken előtérbe kerültek a közösségi terek. A hibrid modellek is egyre nagyobb arányban hódítanak a céges szervezetekben, ennek jegyében egyre kevesebb a dedikált munkaállomás és az irodatér egyre több választási lehetőséget kínál a munkavégzésre, legyen az fókuszmunka, brainstorming vagy tárgyalás. Az irodák még nagyobb hangsúlyt fektetnek az employer brandingre, vagyis olyan vonzó tereket kínálnak, ahol élmény dolgozni és együttműködni a munkatársakkal.

Az átalakuló irodaterek mellett a korábban megjelenő trendek is velünk élnek, hiszen a pandémia miatt bevezetett biztonsági és egészségügyi intézkedések még inkább előtérbe helyezték a dolgozói jóllétet. De nem csak az emberközpontúság dominál, ugyanígy ma már az élhető Föld iránti elkötelezettség is fontos szerepet játszik mind az irodaházak, mind a bérlők életében. A fenntarthatóság párosul az energiahatékonysággal, illetve a technológiai megoldásokkal, hiszen utóbbiak nem csak kényelmesebbé és hatékonyabbá teszik a mindennapokat, hanem az energiamegtakarításban és költségcsökkentésben is jelentős szerepet játszanak.

A győztesek

Az idei évben a thyssenkrupp budapesti fejlesztőközpontjának új iroda- és laborkomplexuma nyerte Az Év Irodája címet, valamint kiérdemelte Az Év Közönségdíjas Irodája címet is, amely az új innovatív trendeknek és munkakultúrának lenyűgöző tárháza.

Az Év Irodája Kisvállalati díjat Trenkwalder Hungary érdemelte ki, amely a mai kor vívmányait alkalmazó professzionális, high-tech és kreatív munkakörnyezetet hozott létre. Az Év Irodája Nagyvállalati díjat pedig a Bayer Hungária vehette át, hiszen egy olyan agilis munkakörnyezetet biztosító modern irodát hozott létre, ahol a kollaboráció és a nagyteres koncepció került előtérbe.

Az Év Irodája Különdíjat a Starters E-Components Generators Automotive Hungary nyerte el, amely különleges módon egy logisztika parkban alakította ki új irodaközpontját, ahol igényes közösségi terekkel várja a dolgozókat. Az Év Irodája Design Díjat a Shapr3D terei érdemelték ki, ahol maximálisan a felhasználói élményre koncentrálva alakították ki a sokszínű és formagazdag extravagáns tereket. Az Év Környezettudatos Irodája a Bánáti + Hartvig Építész Iroda (HuGBC Tag) lett, amely egy régi épületet a környezettudatos elemek maximalizálása mellett újjávarázsolt, miközben az organikus elemek dominálnak. Az Év Irodája Szakmai Díjat a Nowy Styl kapta, amely a bemutatóterem az irodában kettőst úgy alakította ki, hogy eközben nagyszerűen ötvözte a funkcionalitást és a dizájnt.

Az Év Közösségi Irodája a Kastner Kommunity lett, ahol a közösségi terek bámulatos mixéből egy kreatív és pezsgő munkatér jött létre. Az Év Közösségi Tere a PortusHome Coworking & Coliving lett, amely egy közösségi tér, iroda és mesés szálláshely különleges kombinációja a Balaton-felvidéken. Az Év Belsőépítész Cége díjat a MádiLáncos Studio vehette át, amely évtizedek óta meghatározó szereplője a magyar irodapiacnak és számos díjnyertes iroda tervezését bonyolította le. Az Év Irodaháza az Irányi Palota (Puplicis House) lett, amely egy csodálatos, belvárosi palota újjászüléséről tett tanúbizonyságot.

„Nagyon örülök, hogy idén Az Év Irodája díjátadó gáláját ilyen nagyszámú látogató tisztelte meg, közöttük az ingatlanpiac reprezentatív képviselői, a magyar munkaerőpiacot aktívan alakító nagyvállalatok képviselői, illetve elismert HR-s, építész- vagy éppen irodapiaci szakértők. Ez is jelzi, hogy lassan visszatér az élet a normális kerékvágásba az irodapiacon, és folyamatosan új izgalmas projekteket, innovatív megoldásokat ismerhetünk meg, amelyek alakítják a magyar munkaerőpiacot. Emellett fontosnak tartom, hogy a rendezvényünkön a nagyszabású dizájnkiállítással nem csak elméleti szinten beszélünk az új trendekről, hanem kézzelfoghatóvá is válnak azok az irodabútorok és eszközök, amelyek alakítják korunk munkakultúráját” – mondta Fodor Dániel, Az Év Irodája főszervezője.

<< Vissza a főoldalra