Established Member of the

HuGBC

A LEED Roundtable tagja lett a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete!

2014. december 03., Saját hír 3507 leed roundtable hugbc magyar környezettudatos építés egyesülete hungary green building council u.s.green building council world green building council nemzetközi épületminősítő rendszer leed

Szorosabbra fűzte az együttműködést a U.S. Green Building Council és hazai társszervezete, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete: utóbbi is tagja lett a LEED Roundtable nemzetközi kerekasztalának.
4

Szorosabbra fűzte az együttműködést a U.S. Green Building Council és hazai társszervezete, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete: utóbbi is tagja lett a LEED Roundtable nemzetközi kerekasztalának. A zöldépítés fontos fóruma, amely a World Green Building Council számos nemzeti tagját, továbbá egyéb zöld szervezeteket tudhat soraiban, a LEED környezettudatos épületminősítő rendszer alkalmazásával és hatásaival kapcsolatos kérdések megvitatására szolgál, továbbá a U.S. Green Building Council tanácsadó testülete. A USGBC igen fontosnak tartja a nemzetközi párbeszédet, és célja többek között az is, hogy véleményt kapjon a különböző országokban praktizáló LEED szakemberektől. Ezeket a tapasztalatokat a rendszerfejlesztésben fogják felhasználni a minősítések egyszerűsítésére. Példa erre a LEEDv4, amely nemrégiben lett bevezetve és amelyben sok Európai Uniós normatíva és előírás már elfogadott, megkönnyítendő a rendszer európai alkalmazását.   

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) így olyan szervezethez csatlakozott, amely ma már 33 tagot számlál, például a brazil, kanadai, indiai vagy éppen argentin Green Building Councilt. A csatlakozást megelőző egyeztetést Márfi József, a HuGBC alapító tagja, LEED szakértő vezette, aki résztvett a New Orleansban a Greenbuild Expo megnyitását megelőző napon tartott legutóbbi konferencián. A HuGBC Schmidt Andrást (Skanska) delegálta az elkövetkező fórumokra. A kerekasztalról bővebb információ és a tagok listája itt.

Forrás: http://hugbc.hu

<< Vissza a főoldalra