Established Member of the

HuGBC

A LEED Roundtable tagja lett a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete!

Szorosabbra fűzte az együttműködést a U.S. Green Building Council és hazai társszervezete, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete: utóbbi is tagja lett a LEED Roundtable nemzetközi kerekasztalának.
4

Szorosabbra fűzte az együttműködést a U.S. Green Building Council és hazai társszervezete, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete: utóbbi is tagja lett a LEED Roundtable nemzetközi kerekasztalának. A zöldépítés fontos fóruma, amely a World Green Building Council számos nemzeti tagját, továbbá egyéb zöld szervezeteket tudhat soraiban, a LEED környezettudatos épületminősítő rendszer alkalmazásával és hatásaival kapcsolatos kérdések megvitatására szolgál, továbbá a U.S. Green Building Council tanácsadó testülete. A USGBC igen fontosnak tartja a nemzetközi párbeszédet, és célja többek között az is, hogy véleményt kapjon a különböző országokban praktizáló LEED szakemberektől. Ezeket a tapasztalatokat a rendszerfejlesztésben fogják felhasználni a minősítések egyszerűsítésére. Példa erre a LEEDv4, amely nemrégiben lett bevezetve és amelyben sok Európai Uniós normatíva és előírás már elfogadott, megkönnyítendő a rendszer európai alkalmazását.   

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) így olyan szervezethez csatlakozott, amely ma már 33 tagot számlál, például a brazil, kanadai, indiai vagy éppen argentin Green Building Councilt. A csatlakozást megelőző egyeztetést Márfi József, a HuGBC alapító tagja, LEED szakértő vezette, aki résztvett a New Orleansban a Greenbuild Expo megnyitását megelőző napon tartott legutóbbi konferencián. A HuGBC Schmidt Andrást (Skanska) delegálta az elkövetkező fórumokra. A kerekasztalról bővebb információ és a tagok listája itt.

Forrás: http://hugbc.hu

<< Vissza a főoldalra