Established Member of the

HuGBC

A mesterséges falevél új kapukat nyithat meg az emberiség előtt

2014. augusztus 05., Saját hír 3247 biotechnológia fenntarthatóság innováció

Egy angliai diák kifejlesztette a mesterséges falevelet, amely bárhol, bármilyen körülmények között képes oxigént termelni, és akár épületeket is beboríthatnak vele.
5

A londoni Royal College of Art diákja az a fiatal feltaláló, aki megalkotta az első, mesterségesen előállítható falevelet, mely a természetes előd emberiség számára hasznos tulajdonságait magán hordozza. Julian Melchiorri növényekből kinyert kloroplasztisz és természetes selyem kombinációjából készítette a gyakorlatilag bármilyen formában előállítható anyagot. A növényi sejtek víz és fény jelenlétében ugyanúgy fotoszintézisre képesek, mintha a természetben lennének, értékes oxigént előállítva az emberiség számára.

A feltaláló szerint az egyik legfontosabb felhasználási terület az űrkutatás és az űrutazás lehet. A gravitációmentes térben ugyanis egy növény nem tud növekedni, az ő innovációja azonban ilyen körülmények között is működik. Ezzel megoldhatná az oxigénellátás problémáját az űrutazás során, hosszabb utakat tenne lehetővé, azaz nagyobb területet ismerhetnénk meg az univerzumból.

Természetesen az építészeti felhasználás lehetőségei is szóba kerültek: a Silk Leaf elnevezésű termék akár épületek homlokzatán is megjelenhetne, ezzel jelentősen megnövelve a városi zöldfelületeket - azok minden pozitív hozományával együtt.

Forrás: http://www.dezeen.com/2014/07/25/movie-silk-leaf-first-man-made-synthetic-biological-leaf-space-travel/

<< Vissza a főoldalra