Established Member of the

HuGBC

A Prologis WELL építési szabvány szerint készült projektjét MIPIM Awards díjra jelölték

2019. március 14., Hírek tagjainktól 133 WELL Prologis IWBI MIPIM Awards

A Prologis Benelux az International WELL Building Institute (IWBI) szervezetével együttműködve a raktárépületekben dolgozók egészségének és közérzetének javítását célzó új sztenderdeket dolgozott ki. Az IWBI az épített környezet az egészségre és a közérzetre gyakorolt hatásának szakértője, a Prologis pedig szerteágazó iparági tudással rendelkezik a logisztikai ingatlanok terén, így a két szervezet együtt vállalkozott arra, hogy logisztikai ingatlanokra szabják és alkalmazzák a WELL sztenderdeket.
2

A projekt összhangban áll a Prologis Benelux azon törekvésével, hogy folyamatosan fejlessze az épületek sztenderdjeit és minőségét ügyfelei számára. A Tilburg 5. épületében megvalósított projekt - ahol a Pantos Logistics bérel egy 23 000 négyzetméteres raktárépületet - Hollandia egyik legfontosabb logisztikai helyszínén található.


A munkavállalók kellemes és egészséges munkahelyi környezetének megteremtése a Prologis (HuGBC tag) ügyfelei számára egyedi hozzáadott értékkel bír, hiszen a munkaerő alapvető fontosságú minden vállalkozás működésében. „A tilburgi 5. épület projektje kiváló lehetőség volt a WELL építési koncepció továbbfejlesztésére” – mondja Arthur van Kooij, a Prologis nyugat-európai projektmenedzsmentért felelős vezetője. „A még emberközpontúbb megközelítés felé való elmozdulás felnyitotta a szemünket, az ebből származó tanulságok segítenek épületeink versenyképességének növelésében. A befektetett munka azonnal kifizetődik, amint belépünk az épületbe, és megtapasztaljuk azt a kellemes élményt, amit az új megközelítés nyújt. Bízom benne, hogy a WELL alapelveit, amellett, hogy környezeti és fenntarthatósági szempontból is egyértelmű előnyökkel járnak, a logisztikai ingatlanipar széles körben alkalmazni fogja a jövőben. Hiszen mi magunk teremtjük meg azt a környezetet, amiben élünk és dolgozunk.” – teszi hozzá. 

A MIPIM Awards 2019 shortlistjén

A tilburgi, WELL megoldásokkal kialakított épület a „Legjobb ipari & logisztikai fejlesztés” kategóriájában ért el jelölést a 2019-es MIPIM Awards eseményén. A MIPIM a világ egyik legnagyobb nemzetközi ingatlanszakmai kiállítása a franciaországi Cannes-ban, ahol szakértők, tervezők, mérnökök, várostervezők, pénzügyi intézmények, önkormányzatok képviseletei, ügynökök és tanácsadók találkoznak, hogy bemutassák ötleteiket és projektjeiket. A világ kiemelkedő ingatlanprojektjeit 1991 óta MIPIM Awards díjjal jutalmazzák.

A Prologis tilburgi projektje a WELL építési szabványt alkalmazza, amely hét kategóriában - levegő, víz, táplálék, világítás, általános erőnlét, kényelemérzet és gondolkodás - értékeli az épület teljesítményét. A Delos által kifejlesztett WELL abból az orvostudomány által is alátámasztott megfigyelésből ered, hogy az épületek és a bennük dolgozók egészsége és közérzete között kapcsolat van. A WELL építési szabványt az IWBI jegyezte be, és egy harmadik fél, a Green Business Certification Inc. hitelesítette.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy jelöltek lettünk az idei MIPIM Awards eseményén, különösen, hogy a tilburgi WELL projektünk szerezte meg ezt az elismerést” – mondja van Kooij. „A WELL építési szabvány alapján kialakított raktárépületeinkkel újabb szaktudást sajátítottunk el. Alig várjuk, hogy tapasztalatainkat további fejlesztési projekteknél is alkalmazhassuk, hiszen a Prologis minden helyzetben az egyedi megoldások kidolgozására helyezi a hangsúlyt.”

Mitől különleges a Prologis Park Tilburg 5. épülete?

  • A Prologis a hello energy holland szoftverfejlesztő vállalattal együttműködve egy olyan modern rendszert alakított ki, amely valós időben méri a hőmérsékletet az épületben, így energiatakarékos működést és a központosított rendszereknél pontosabb kezelhetőséget tesz lehetővé. A raktár számos érzékelője segíti az épület „okosságát”, valamint a rendszer az épület használatára és működési hatékonyságára vonatkozó adatokról is információt nyújt.
  • A raktárépület homlokzatán és a félemeleten található üvegfelületek, valamint a speciális világítási rendszer segít maximalizálni a természetes nappali fényt.
  • Az élvonalbeli Doepelstrijkers dizájnstúdió számos zöld területet tervezett a belső térbe a kellemes munkakörnyezet megteremtése érdekében.
  • Továbbfejlesztett szellőzőrendszer optimalizálja a hőmérsékletet a raktárépületben.
  • A munkavállalók számára az ivóvizet a Join the Pipe által tervezett ivókutak biztosítják az épületben.
  • Az elosztó központ akusztikájának optimalizálására speciálisan kialakított alapanyagokat használtak.

Forrás: http://

<< Vissza a főoldalra