Established Member of the

HuGBC

A World Green Building Council partnerségi megállapodást kötött az Éghajlat és Tiszta Levegő Koalícióval

2019. február 13., WorldGBC News 464 world green building council CCAC Better places for People

2019. január 28-án a World Green Building Council (WorldGBC) új partnerségi megállapodást jelentett be az Éghajlat és Tiszta Levegő Koalícióval (Climate and Clean Air Coalition - CCAC). A CCAC az ENSZ égisze alatt futó globális program, mely az emberre és a klímaváltozásra egyaránt veszélyes, rövid ideig tartó légszennyezések csökkentését célozza.
1

A Koalíció kormányokat, civil szervezeteket, valamint a lakosságot és a privát szektor szereplőit fogja össze olyan kezdeményezésekkel, melyek mindegyike nagyratörő globális célokat tűzött ki a tiszta energia, a mezőgazdaság, a közlekedés és az épített környezet területén.

Ezzel a partnerségi megállapodással a WorldGBC és tagszervezetei az építő- és kivitelező ipar területén megszerzett tapasztalatukkal segítik a koalíció vezetőit. A CCAC céljaihoz és projektjeihez a WorldGBC a Better Places for People elnevezésű, globális programon keresztül fog tevékenyen kapcsolódni, melynek célkitűzése az egészségesebb és fenntarthatóbb épített környezet elérése.

A CCAC vezetésével az egészséget célzó globális kezdeményezés zajlik, melynek része a nemzetközileg elismert ‘BreatheLife2030’ kampány a WHO bevonásával. A WorldGBC aktívan szeretne részt venni ebben a kampányban a Better Places for People programmal, melynek része a 2019-ben induló ‘Levegőminőség az épített környezetben’ kampány. A fejlett társadalmakban, ahol az emberek idejük 90%-át zárt térben töltik, alapvető fontosságú felismerni az épített környezet hatását az emberi egészségre kül- és beltéren egyaránt; valamint az infrastruktúra befolyását bolygónkra és a klímaváltozásra.

Az Éghajlat és Tiszta Levegő Koalícióról további információ itt érhető el.

Forrás: http://worldgbc.org

<< Vissza a főoldalra