Established Member of the

HuGBC

A World Green Building Council partnerségi megállapodást kötött az Éghajlat és Tiszta Levegő Koalícióval

2019. január 28-án a World Green Building Council (WorldGBC) új partnerségi megállapodást jelentett be az Éghajlat és Tiszta Levegő Koalícióval (Climate and Clean Air Coalition - CCAC). A CCAC az ENSZ égisze alatt futó globális program, mely az emberre és a klímaváltozásra egyaránt veszélyes, rövid ideig tartó légszennyezések csökkentését célozza.
1

A Koalíció kormányokat, civil szervezeteket, valamint a lakosságot és a privát szektor szereplőit fogja össze olyan kezdeményezésekkel, melyek mindegyike nagyratörő globális célokat tűzött ki a tiszta energia, a mezőgazdaság, a közlekedés és az épített környezet területén.

Ezzel a partnerségi megállapodással a WorldGBC és tagszervezetei az építő- és kivitelező ipar területén megszerzett tapasztalatukkal segítik a koalíció vezetőit. A CCAC céljaihoz és projektjeihez a WorldGBC a Better Places for People elnevezésű, globális programon keresztül fog tevékenyen kapcsolódni, melynek célkitűzése az egészségesebb és fenntarthatóbb épített környezet elérése.

A CCAC vezetésével az egészséget célzó globális kezdeményezés zajlik, melynek része a nemzetközileg elismert ‘BreatheLife2030’ kampány a WHO bevonásával. A WorldGBC aktívan szeretne részt venni ebben a kampányban a Better Places for People programmal, melynek része a 2019-ben induló ‘Levegőminőség az épített környezetben’ kampány. A fejlett társadalmakban, ahol az emberek idejük 90%-át zárt térben töltik, alapvető fontosságú felismerni az épített környezet hatását az emberi egészségre kül- és beltéren egyaránt; valamint az infrastruktúra befolyását bolygónkra és a klímaváltozásra.

Az Éghajlat és Tiszta Levegő Koalícióról további információ itt érhető el.

Forrás: http://worldgbc.org

<< Vissza a főoldalra