Established Member of the

HuGBC

A WorldGBC interim ügyvezetőt nevezett ki

2018. október 12., WorldGBC News 648

A World Green Building Council (WorldGBC) bejelentette, hogy Cristina Gamboa személyében ideiglenes ügyvezetője lesz a szervezetnek. Cristina a jelenlegi ügyvezetőt, Terri Wills-t helyettesíti, aki egy évig szülési szabadságon lesz.
1

Cristina hivatalosan november 9-én kezdi meg a munkát. Az első héten a WorldGBC elnökségi ülését és a Vállalati Tanácsadó Testület üléseit vezeti, valamint részt vesz a chicagoi Greebuild rendezvényen. Kolumbiai-brit kettős állampolgárként november végétől a londoni irodában dolgozik majd.

Cristina kiváló vezetői képességekkel rendelkezik a fenntarthatóság, a klímaváltozás és a zöldépítés irányelveinek területén, illetve nagy tapasztalatokkal bír a globális GBC hálózat, a partnerek és a tagság kezelésében. Az igazgatótanácsot kiválasztó bizottság és a jelenlegi ügyvezető is izgatottan várják Cristinát, hiszen a fenntartható városfejlesztés és -építés, a nemzetközi partnerségek, a nettó nulla és a megfizethető lakhatás témaköreiben jelentős eredményeket ért el korábban.

“Nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakozhatom a WorldGBC-hez és alig várom, hogy a tagokkal, a nemzetközi csapattal, a vezetőséggel és a partnerekkel együtt növeljem a nemzetközi mozgalom befolyását és jelentőségét”– nyilatkozta az új vezető a kinevezésekor. „Kétségtelenül a fenntartható épületek és városok jelentik az egyik leghatékonyabb megoldást a klímaváltozás ellen, valamint jó eszközök a szociális igazságosság és a környezeti célok eléréséhez mint a pazarlás csökkentése, a vízforrások megőrzése, és a biodiverzitás csökkenésének megállítása.”

Az utóbbi kilenc évben Cristina a kolumbiai Green Building Council (Consejo Colombiano de Construcción Sostenible, CCCS) ügyvezetője volt. Irányítása alatt a CCCS sikeresen napirendre vette a fenntartható urbanizációt és építést a privát és az állami szektorban, kifejlesztett egy megfizethető lakás minősítő rendszert, dolgozott Bogotá és Medellin városokkal közösen az új és meglévő épületek víz- és energiahatékonyságának javításán a World Resources Institute és a WorldGBC partnereként. A szervezet emelett elérte, hogy az épület- és építőipari szektor bekerüljön a kolumbiai NDC (Nationally Determined Contributions) elköteleződésekbe.

Cristina jól ismeri a WorldGBC-t, mivel öt évig – 2013 júliusától 2018 júniusáig – az igazgatótanács tagja volt. Ezen időszak alatt a testület 2015-ben elfogadta az új stratégiai tervét, aminek köszönhetően a WorldGBC súlya és befolyása jelentősen megnőtt. 2012 júliusától 2016 márciusáig szóvivői posztot is betöltött a WorldGBC amerikai régiójában. Cristina lesz az első olyan ügyvezető, aki egy fejlődő országból jön. A WorldGBC alig várja a lehetőséget, hogy Cristina vezetősége alatt nagyobb támogatást nyújtson ezen országok GBC-jeinek és kormányainak, hogy segítse a Párizsi Egyezmény és a Fenntartható Fejlődési Célok (SDGs) megvalósítását.

A jelenlegi elnök, szülési szabadsága után 2019-ben tervezi a visszatérést. Cristina kinevezésekor Terri Wills azt mondta: “Örülök, hogy az interim kinevezéssel a WorldGBC utat mutathat abban, hogy olyan munkafeltételeket és kultúrát alakíthat ki, ami arra bátorítja a munkavállalókat, hogy jól egyensúlyozzanak a munkahely és a magánélet között. Továbbá bátorítja a nőket, hogy sikeresek legyenek a felsővezetői szerepben, miközben mind a munkára, mind a karrierre tudnak koncentrálni.”

Cristina és Terri együtt dolgoznak egy ideig, hogy az átadás zökkenőmentes legyen, és biztosítsák a fenntartható építés mozgalmának növekedését és befolyását helyi és nemzetközi szinteken is.

Az eredeti angol nyelvű cikk itt olvasható: http://www.worldgbc.org/news-media/worldgbc-appoints-interim-ceo

Forrás: http://www.worldgbc.org/news-media/worldgbc-appoints-interim-ceo

<< Vissza a főoldalra