Established Member of the

HuGBC

A WorldGBC mostantól segíti az EU fenntartható pénzügyi munkájának vezetését

Az Európai Bizottság bejelentette, hogy a WorldGBC - 50 ágazatközi szakértő mellett - a Fenntartható Pénzügyek Platformjának  tagja lesz.
1

A platform elősegíti az EU taxonómiájának végrehajtását, amelynek célja a fenntartható gazdasági tevékenységek közös nevezőre hozása. Az EU taxonómiája az egyik alapvető építőköve annak az európai pénzügyi rendszernek, amely felgyorsíthatja a fenntartható gazdaság felé történő átmenetet, amelyek a Bizottság legfontosabb prioritásai.

Tavaly a WorldGBC Európai Regionális Hálózata részt vett a taxonómiai konzultációban, és sok javaslatát figyelembe vették a Bizottság műszaki szakértői csoportjának ajánlásaiban.

A WorldGBC elkötelezett amellett, hogy együttműködjön a Fenntartható Pénzügyi Platform többi tagjával annak biztosítása érdekében, hogy a taxonómia és más platformok állásfoglalásaival egyetértésben támogassák az épített környezet teljes dekarbonizációját és felszabadítsák a pénzügyi szektor erejét, hogy a fenntartható épületeket mindenki számára elérhetővé tegyék.

Forrás: http://worldgbc.org

<< Vissza a főoldalra