Established Member of the

HuGBC

A WorldGBC válasza az EPBD irányelv felülvizsgálatára

A WorldGBC reagált az Európai Bizottság az Épületek Energiahatékonyságáról szóló irányelvének (EPBD) felülvizsgálatának ütemtervével kapcsolatban.
1

Az állásfoglalás felvázolja, hogy az EPBD felülvizsgálata miként járulhat hozzá az európai Felújítási Hullám megvalósításához, és hogyan segíthet az EU-nak az éghajlatváltozást érintő karbonsemlegességi célkitűzések 2050-ig történő megvalósításában és a 2030-ig legalább 55% -os kibocsátás-csökkentésében.

Európa épületeinek több mint 90%-a túl sok energiát fogyaszt, és a legtöbbjük mélyfelújítást igényel. Ez a hatékonytalanság energiapazarlást, tüzelőanyag-szegénységet, az iskolákban és az irodákban produktivitás-csökkenést eredményez, és jelentős egészségügyi hatásokkal jár. Az épületeink felújításával megoldhatjuk ezeket a kérdéseket, és élhetünk a felújítások számos további előnyével, beleértve a munkahelyteremtést is.

A WorldGBC azt javasolja az Európai Bizottságnak, hogy olyan holisztikus megközelítést alkalmazzon az EPBD felülvizsgálatában és a Felújítási Hullám megvalósításában, amely magában foglalja mind a törvényi, mind a nem szabályozási intézkedéseket.

A teljes angol nyelvű cikk és a teljes állásfoglalás itt érhető el.

Forrás: http://worldgbc.org

<< Vissza a főoldalra