Established Member of the

HuGBC

Advancing Net Zero Nagykövet Program: Interjú Szarvas Gáborral a HuGBC elnökével

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének Advancing Net Zero projektje és nagyköveti programja rendkívül fontos lépést jelent a magyar építőipar számára a fenntarthatóbb és környezetbarátabb jövőnk megteremtése felé vezető úton.
1

Mivel járul hozzá a HuGBC Advancing Net Zero programjával az építési ágazat dekarbonizációjához?

Szarvas Gábor vagyok, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének elnöke. A HuGBC vezető szerepet vállalt Advancing Net Zero programjával, a hazai építőipar dekarbonizációs folyamatában, elősegítve, a szektor klímaváltozáshoz való alkalmazkodását.

Egyesületünk, immár 15 éve a magyar építésgazdaság minden területét átfogó szakmai platform és közösség. A fenntartható épített környezet megvalósításához elengedhetetlen az épületek kibocsátásának nagymértékű csökkentése. 

Az Advancing Net Zero programban célunk az iparági elköteleződés növelése. Azt szeretnénk elérni, hogy a vállalatok rendelkezzenek dekarbonizációs útitervvel, mely rövid és hosszú távú akcióterveket tartalmaz az épületállományuk karbonkibocsátásnak csökkentésére.  

Milyen gyakorlati segítséget nyújt a HuGBC az építési ágazat dekarbonizációjához?

A HuGBC egyik fő feladata a szakmai tapasztalatok és jó gyakorlatok megosztása a tagok között, valamint az iparági együttműködés elősegítése. Az iparági egyeztetés első lépéseként egyesületünk Zéró Karbon Ajánlás címen készített átfogó útmutatót. Az útmutató célja, hogy iránymutatást nyújtson az építőipari szereplőknek a zéró karbon kibocsátási célok eléréséhez. 

Az Advancing Net Zero programon túl milyen támogatást nyújt a HuGBC?

Az egyesület számos szakmai eseményt és képzést szervez, ahol a tagok lehetőséget kapnak arra, hogy megismerjék a legújabb trendeket, technológiákat és legjobb gyakorlatokat a fenntartható építés területén.

Nemzetközi projekteinkben és munkacsoportjainkban tagjaink lehetőséget kapnak arra, hogy részvételükkel és szakmai hozzájárulásukkal aktívan kivegyék a részüket és vezető szerepet töltsenek be a hazai építőipar fenntarthatóvá alakításában, zöld átállásában. 

<< Vissza a főoldalra