Established Member of the

HuGBC

Aktívház specifikáció 3.0

A Nemzetközi Aktívház Szövetség megjelentette az aktívház specifikációk harmadik változatát. A kiadvány az aktívház tervezés kritériumait foglalja össze: otthonok, iskolák, irodák, illetve olyan egyéb épületek vonatkozásában, melyek egyesítik az egészségügyi és kényelemi elvárásokat az energiahatékonysággal és környezetvédelmi szempontokkal.
1

A specifikációt időről-időre frissítik, hogy kövesse az iparági fejlődést és az aktívházak a fenntartható épületek élvonalában maradjanak.  

A Szövetség azokat a tagjait kérte fel tudásuk és tapasztalaik megosztására, akik már a korábbi specifikációk készítésében is részt vettek.

Arra a kérdésre, hogy mi a különbség a korábbi változathoz képest, Bas Hasselaar, az Aktívház Specifikáció 3.0. egyik szerzője az alábbi választ adta:

“Sok változás történt. Némelyik viszonylag apró, például az energiahatékonyság és beltéri levegő minőség vonatkozásában tükrözi a jelenlegi igényeket. De vannak jelentősebb változtatások is. Külön új fejezet foglalkozik az akusztikával, mivel ez is fontos része a jó beltéri klímának.  A másik nagyobb módosítás a komfort szempontok súlyozása. Egyes tereket intenzívebben, míg másokat kevésbé használnak, ezért fontos, hogy különösen azok a helyiségek, amiket sok ember használ, megfelelő beltéri klímával rendelkezzenek. A komfort pontszámok mostantól tükrözik ezt.  A tartalmi változtatásokon kívül, megújult a kinézet és a grafika, hogy az Aktívház Specifikáció 3.0. attraktívabb és könnyebben használható legyen.”

A teljes cikk itt olvasható, a dokumentum pedig alább letölthető.

 

 

 

Letölthető dokumentumok:

<< Vissza a főoldalra