Established Member of the

HuGBC

Alakítsuk együtt az Unió fenntartható építéssel kapcsolatos politikáját!

2014. szeptember 08., Saját hír 2690 world green building council worldgbc európai unió fenntartható építés hugbc magyar környezettudatos építés egyesülete fenntartható építéssel kapcsolatos szabályozás james drinkwater program

A HuGBC nemzetközi workshopot szervez tagjainak a témában, amelynek vezetője a Build2Gether konferenciára idelátogató James Drinkwater.
1

A HuGBC és WorldGBC közös szervezésében zajló workshop célja, hogy megismertesse az Európai Unió fenntartható építéssel kapcsolatos legújabb szabályozási célkitűzéseit. A szeptember 25-én tartott félnapos rendezvényt James Drinkwater, a WorldGBC Európai régiós Szervezetének vezető tanácsadója tartja, aki a Build2Gether konferenciára látogat Budapestre. 

Az Európai Bizottság nemrég bejelentette, hogy egy egységes keretprogramot dolgoz ki az épületek fenntarthatóságának értékelésével kapcsolatban. Ennek legfőbb célja, hogy a figyelem középpontjában ne csak az energiahatékonysággal kapcsolatos kérdések álljanak, hanem kialakuljon egy holisztikusabb szemlélet. Ennek jegyében vizsgálat tárgyát képezi majd például a teljes energiafelhasználás, az építőanyagok, a tartósság, a hulladékkezelés és az újrahasznosított anyagok aránya is. 

A workshop célja, hogy összegyűjtse az iparág szakértőinek álláspontját a témában, hogy az eljuthasson az Európai Bizottsághoz is. Hasonló workshopokat Európa-szerte rendez a WorldGBC, és 2015  során is folytatja majd ezt a kezdeményezést, összegyűjtve a tagállamok szakértőinek meglátásait a témában.

A workshop időpontja: 2014. szeptember 25. 16.00-18.30

Helyszín: Kinnarps House

A rendezvény angol nyelvű, a részvétel ingyenes.

Letölthető dokumentumok:

Forrás: http://hugbc.hu

<< Vissza a főoldalra