Established Member of the

HuGBC

Alakítsuk együtt az Unió fenntartható építéssel kapcsolatos politikáját!

A HuGBC nemzetközi workshopot szervez tagjainak a témában, amelynek vezetője a Build2Gether konferenciára idelátogató James Drinkwater.
1

A HuGBC és WorldGBC közös szervezésében zajló workshop célja, hogy megismertesse az Európai Unió fenntartható építéssel kapcsolatos legújabb szabályozási célkitűzéseit. A szeptember 25-én tartott félnapos rendezvényt James Drinkwater, a WorldGBC Európai régiós Szervezetének vezető tanácsadója tartja, aki a Build2Gether konferenciára látogat Budapestre. 

Az Európai Bizottság nemrég bejelentette, hogy egy egységes keretprogramot dolgoz ki az épületek fenntarthatóságának értékelésével kapcsolatban. Ennek legfőbb célja, hogy a figyelem középpontjában ne csak az energiahatékonysággal kapcsolatos kérdések álljanak, hanem kialakuljon egy holisztikusabb szemlélet. Ennek jegyében vizsgálat tárgyát képezi majd például a teljes energiafelhasználás, az építőanyagok, a tartósság, a hulladékkezelés és az újrahasznosított anyagok aránya is. 

A workshop célja, hogy összegyűjtse az iparág szakértőinek álláspontját a témában, hogy az eljuthasson az Európai Bizottsághoz is. Hasonló workshopokat Európa-szerte rendez a WorldGBC, és 2015  során is folytatja majd ezt a kezdeményezést, összegyűjtve a tagállamok szakértőinek meglátásait a témában.

A workshop időpontja: 2014. szeptember 25. 16.00-18.30

Helyszín: Kinnarps House

A rendezvény angol nyelvű, a részvétel ingyenes.

Letölthető dokumentumok:

Forrás: http://hugbc.hu

<< Vissza a főoldalra