Established Member of the

HuGBC

Alapos áttekintés az első hazai WELL Rating System Review Workshopon

2017. július 10., Saját hír 1076 well minősítési rendszer márfi józsef WELL WELL Rating System Review Workshop

Július 4-én Márfi József segítségével ismerhették meg alaposan a résztvevők a WELL minősítési rendszert.
1

Hogyan épül fel a WELL minősítési rendszer? Milyen lépései vannak egy akkreditációs folyamatnak? Hogyan alakult ki az egész rendszer, milyen indikátorai vannak? Csak néhány azon kérdések közül, amelyekre választ kaphattak az első magyarországi WELL Rating System Review Workshop résztvevői. Az egynapos kurzust az Egyesült Államokból hazánkba látogató Márfi József (LEED AP BD+C, WELL AP & WELL Faculty, GGP), a HuGBC alapító tagja tartotta.

Eljött az ideje annak, hogy az emberi egészség és kényelem elengedhetetlen szempontok legyenek egy épület kialakításánál, és olyan házak épüljenek, amelyek nem csak a bolygó számára, hanem az emberek számára is előnyösek. A WELL minősítési rendszer ehhez nyújt keretet.

A workshop mélyreható áttekintést nyújtott a rendszer egyes koncepciókategóriáinak ideológiájáról és követelményeiről, beleértve az egyes funkciók tervezési és építési stratégiáihoz kapcsolódó egészségügyi alapok megértését is a követelmények megvalósításához. 

A WELL minősítési rendszer a tervezés és a kivitelezés legjobb gyakorlatait ötvözi a bizonyítékalapú egészségügyi és well-being elemekkel. A workshopon a résztvevők megtudhatták, hogyan használják fel az épített környezetet az emberi egészség, jóllét és kényelem támogatására szolgáló eszközként. Részletes ismereteket kaptak a táplálkozás, a fitness, a hangulat, az alvási szokások és a munkavállalók teljesítményének javítási lehetőségeiről a tervezési és kivitelezési gyakorlatokon keresztül. 

A képzés helyszínét a Siemens Zrt. biztosította. Márfi József megköszönte a lehetőséget a HuGBC-nek, hogy itthon is ismertté válhat a WELL rendszer. Medveczky András, a Siemens Zrt. Building Technologies üzletágának vezetője rámutatott: nagyon fontos, hogy az emberek olyan munkakörnyezetben dolgozzanak, amiben jól is érzik magukat. 

A workshop elvégzését a WELL Building Institute oklevele tanúsítja a résztvevők számára. Azoknak, akik WELL akkreditált szakemberekké kívánnak válni, a workshop kiváló előkészítést nyújtott a vizsgához.

 

 

<< Vissza a főoldalra