Established Member of the

HuGBC

Ausztrália és Új-Zéland a világelsők zöldépítésben

A legújabb Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) szerint Ausztrália és Új-Zéland büszkélkedhet a világ legzöldebb ingatlanpiacával.
1

A 637 regisztrált ingatlankezelő vállalat és magánkézben lévő ingatlanalap adataid elemző riport összesen 56 ezer épületet vizsgált meg mintegy 2.1 billió dollár értékben. A vizsgálat eredménye – csakúgy, mint az előző években – Ausztráliát és Új-Zélandot hozta ki győztesként.

Ausztrália és Új-Zéland a régiós zöld vezetők tekintetében is kiemelkedően teljesített: Európa, Észak-Amerika és Ázsia 32-35 százalékával szemben náluk a zöld régiós vezetők aránya 70 százalékra tehető.

A 2009-ben alapított GRESB az ingatlanszektor fenntarthatóság terén nyújtott teljesítményét elemzi, és az elmúlt öt évben elérte, hogy a rendszeres elemzések készítése minden fontosabb ingatlannal és befektetéssel foglalkozó cége számára bevett gyakorlat legyen.

"A zöldépítészet a világ leggyorsabban fejlődő ipara – Ausztrália és Új-Zéland pedig az éllovasai." – mondta az ausztrál Green Building Council vezetője, Romilly Madew.

"Az elemzés alátámasztja Ausztrália régiós vezető szerepét a fenntartható építés terén, és felhívja a figyelmet arra, hogy a mi országunk az egyik legbiztosabb ingatlanpiac a befektetők számára."

"Ausztrália ingatlanszektora az élő példa arra, hogy a fenntarthatóság iránti hosszú távú elkötelezettség a siker kulcsa, amely túlmutat az éves költségvetésen és a választási ciklusokon." – vonta le a konklúziót Madew.

Forrás: http://worldgbc.org

<< Vissza a főoldalra