Established Member of the

HuGBC

Az EU vezetői behúzták a kéziféket a megújulókra

A Greenpeace EU ügyvezetője szerint a brüsszeli megállapodásban kitűzött célok túl alacsonyak: lelassítják a megújuló energia terjedéséért tett erőfeszítéseket, és Európát a szennyező és drága üzemanyagtól való függőségben tartják.

Néhány tagország kormányának komoly ellenállása ellenére tegnap az EU vezetői három 2030-as célkitűzést fogadtak el: a CO2- kibocsátásra, a megújuló energia részarányára, illetve az energiahatékonyságra vonatkozóan. Ám ezek a célok túl alacsonyak: lelassítják a megújuló energia terjedéséért tett erőfeszítéseket, és Európát a szennyező és drága üzemanyagtól való függőségben tartják.

A Greenpeace EU ügyvezető igazgatója, Mahi Sideridou szerint: „Az éghajlatváltozás elleni globális küzdelemnek radikális sokkterápiára van szüksége, de amit az EU nyújt, nem több egy kis repülősónál. Az emberek Európa minden táján tisztább energiákat akarnak, de az EU vezetői kifogják a szelet Európa fellendülő megújuló-iparágának vitorlájából. Európa többre képes, és többet is kell tennie annak érdekében, hogy elkerüljük az éghajlatváltozás legpusztítóbb hatásait.

További részletek a greenfo.hu cikkében.

 

Forrás: http://greenfo.hu

<< Vissza a főoldalra