Established Member of the

HuGBC

Az Európai Zöld Megállapodásra és a COP26-ra reagál az első idei V4 zöldépítési konferencia

Milyen következményekkel jár az EU Zöld Megállapodása, hogyan lehet kötelezettségvállalásait kezelni, és hogyan kell reagálni az ENSZ tavaly év végén Glasgow-ban tartott klímakonferenciájának (COP26) következtetéseire? Ezek lesznek február végén az „Átmenet a fenntarthatóság felé” alcímű zöldépítési konferencia fő kérdései.
1

A cseh zöldépítési szervezet (CZGBC) által szervezett, és a másik három visegrádi ország társszervezetei – köztük a HuGBC által is – patronált konferencia, amelyet a legrangosabb eseménynek tartanak Csehországban a zöldépítés területén, online kerül megrendezésre február 22-én.

Az éghajlatváltozás korunk legnagyobb kihívása, ugyanakkor lehetőségként szolgálhat egy új, fenntartható gazdaságmodell megalkotására is. A konferencia célja, hogy bemutassa a jövőre vonatkozó elképzeléseket, inspirációkat és innovatív megoldások európai és cseh példáit is.

Rick Fedrizzi, az International WELL Building Institute igazgatója a zöldépítési szektor eddigi fejlődéséről, valamint az iparág jövőbeli kihívásairól, trendjeiről és fejlődéséről beszél majd. Fedrizzi az American Green Building Council (USGBC) és a WorldGBC egyik alapítója, és rengeteg tapasztalattal rendelkezik a zöldépítés terén. Mindkét szervezet vezetőségében több éven át dolgozott, és ő a Greenthink: How Profit Can Save the Planet (Zöld gondolkodás: Hogyan mentheti meg a profit a Földet) című könyv szerzője, amely 2015-ben elnyerte a rangos EPPY-díjat.

A konferencián Rick Fedrizzi mellett a globális iparág más szakértői is részt vesznek, például Benoit Bazin, a Saint-Gobain vezérigazgatója arról beszél majd, hogy vállalata hogyan kívánja elérni a karbonsemlegességet. Paul King, a Lendlease Europe fenntarthatóságért és társadalmi hatásokért felelős ügyvezető igazgatója hasonló témával foglalkozik, illetve az előadók között lesz Stefan Moser is az Európai Bizottság Energiaügyi Főigazgatósága képviseletében.

Az idei esemény a V4-országok, azaz Szlovákia, Lengyelország és Magyarország zöldépítési egyesületeinek patronálásával valósul meg. Mindhárom szervezet úgy vélte, hogy az előadások olyan kitekintést adnak a hallgatóságnak, amelyek megalapoznak például a HuGBC hazai éves konferenciájának, a Green Future Conference-nek is, amelyet május 10-én rendez meg az Egyesület Budapesten” – mondta az együttműködés kapcsán Barta Zsombor, a HuGBC elnöke.

A járványhelyzetre való tekintettel az egész eseményt online közvetítik, azonban az előadók minden előadás után, a kérdések-válaszok panelban „élőben” lesznek elérhetők.

Program és regisztrációs link itt.

<< Vissza a főoldalra