Established Member of the

HuGBC

Az Év Legzöldebb Projektje a Nordic Light irodaház

Hat jelölt közül érdemelte ki az első díjat tagjaink, a Skanska és a Mérték Group közreműködésével létrejött irodaház.
1

A Nordic Light irodaház a Skanska legújabb LEED Gold tanúsítvánnyal rendelkező fejlesztése. Az irodakomplexum 26.200 négyzetméter irodaterületet kínál 7 emeleten, étteremmel, és számos szolgáltatással. A parkolásra 3 mélygarázs szinten nyílik lehetőség. Az irodaház tervezője a Mérték Group Zrt.

A belső udvar és kert, amely az étterem teraszához kapcsolódik, pihenésre csábítja a pihenni vágyókat, míg az épület köré ültetett fák a Váci út zajától védik mind a gyalogosokat, mind az épületben dolgozókat.

A Nordic Light irodaházat a helyszín, az energiahatékony technológiai rendszerek, valamint a kiemelkedő építészeti megoldások teszik Budapest egyik legvonzóbb irodapiaci fejlesztésévé, és a Skanska portfólió újabb figyelemreméltó zöld épületévé.

A zöld megoldások, melyekért a díjra érdemesnek találták:

A Nordic Light irodaépület tervezett éves energia-felhasználása 95-96 kWh/m2, ami 37-41 százalékkal alacsonyabb a magyar építési előírásokban szereplő értéknél. 

Az épület tetejére napelemes paneleket kerültek felszerelésre, melyek a becslés szerint évente hozzávetőlegesen 50 000 kWh elektromos áram megtakarítást teszik lehetővé. 

Az épületben kizárólag hatékony vízfelhasználású szerelvények és berendezések, így víztakarékos toalettek és alacsony kifolyású csapok lettekbeépítve. A 100-110 m3-es tárolótartállyal felszerelt esővíz- és talajvíz-hasznosító rendszer fedezi az épület teljes toalett- és piszoár-öblítési igényét. Az esővíz-hasznosító rendszer táplálja a csepegtetéses öntözőrendszert, amely hatékonyan ellátja az ingatlanon található kert öntözését.

Az alacsony környezeti hatású anyagok között megemlíthető a 100%-ban újrahasznosított acélból készült szerkezeti acél, amelyet egy észak-magyarországi regionális beszállítótól szereztünk be. A szőnyegek 45%-ban újrahasznosított anyagból készültek, és minden ragasztó, tömítőanyag, szőnyeg és festék teljesíti a LEED VOC minősítési követelményeket.

Továbbá helyi növényzettel beültetett zöld kert, zöld tetőteraszok és függőleges zöld fal teszik még élhetőbbé és zöldebbé az épületet.

Az Év irodája további nyerteseiről ITT olvashat.

Több tagunk is a dobogós helyzettek között van:

  •     Az Év Irodája Különdíj 2016 II. helyezett - DVM group
  •     Az Év Irodaháza Bérlői díj 2016 II. helyezett - Váci Corner Offices - HB Reavis
  •     Az Év Új Ingatlanfejlesztése 2016 I. helyezett - Váci 1 - DVM group
  •     Az Év Új Ingatlanfejlesztése 2016 - II. helyezett - CEU Campus Redevelopment - DVM group, TOMLIN Kft., Market Zrt.
  •     Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje 2016 - Budapest ONE Business Park - Futureal, Mérték Group Zrt.
  •     Az Év Tervezett Projektje - Vegyes Funkció 2016 - I. helyezett - Szervita Square - DVM group
  •     Az Év Tervezett Projektje - Vegyes Funkció 2016 - II. helyezett - BudaPart - Market Zrt.
  •     Az Év Legzöldebb Projektje 2016 - II. helyezett - CEU Campus Redevelopment - DVM group, TOMLIN Kft., Market Zrt.
  •     Az Év Property Management cége 2016 III. helyezett - White Star Real Estate

 

 

 

Forrás: http://azevirodaja.hu/hirek/hir/kihirdettek-az-ev-irodaja-verseny-gyozteseit/132270

<< Vissza a főoldalra