Established Member of the

HuGBC

Beleznay Éva a fenntartható tervezés jelentőségéről

A HuGBC elnökségi tagja Robert Schuman Intézet és a Konrad Adenauer Alapítvány szemináriumán adott elő.
1

A Robert Schuman Intézet és a Konrad Adenauer Alapítvány magyarországi irodájának közös szervezésében zajlott március 11-14. között az a szeminárium, amelynek címe Citychangers: Sustainable Development on the local level 1. (Fenntartható fejlesztés lokális szinten 1.) volt. A képzésen, amely egy sorozat első állomása volt, 17 fiatal kelet-közép-európai politikus vett részt, hazánk mellett Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia képviseletében.

A kurzus témája a természeti erőforrások és energiaforrások fenntartható lokális hasznosítása volt. Az előadók a terület mértékadó szakemberei közül kerültek ki, soraikban ott volt Beleznay Éva, a HuGBC elnökségi tagja is, aki prezentációjában bemutatta az Egyesületet és bemutatta a fenntartható tervezés és kivitelezés jelentőségét. Beszélt továbbá a klíma és energiatudatos városfejlesztési politikáról, a városok számára elérhető eszközökről és hálózatokról, és kitért a nemzetközi minősítő rendszerekre is.

A kurzus résztvevői megvitathatták az előadókkal a képzés során az olyan, a fenntarthatóság - az Európai Parlament alapvető célkitűzése - szemponjátból fontos további témákat is, mint a közlekedésfejlesztés stratégiájának meghatározása a városfejlesztésben, a megújuló energiaforrások, az okos városok, a hulladékkezelés, a körkörös gazdaság, a városi hálózatokban rejlő lehetőségek, a turizmus környezeti hatásai, a fenntartható vízgazdálkodás és a klímaváltozás következményei.   

Képgaléria a rendezvényről itt.

Forrás: http://www.schuman-institute.eu

<< Vissza a főoldalra