Established Member of the

HuGBC

Bemutatkozik a World Green Building Council új ügyvezetője!

2015. augusztus 21., Nemzetközi hír 3115

Terri Wills a világszervezet közelgő hong kongi konferenciája apropóján nyilatkozott az eco-business.com magazinnak.
1

Az épületek napjainkban a globális üvegházgáz-kibocsátások nem kevesebb, mint harmadáért felelősek. Éppen ezért az ENSZ Környezetvédelmi Programja is hangsúlyozza, hogy a szektornak az eddigieknél jóval nagyobb erőfeszítéseket kell kifejtenie a probléma orvoslására.

Mindez nem kis kihívást jelent a fenntartható építés ügyéért tevékenykedő szakembereknek, Terri Wills, a WorldGBC nemrég kinevezett új ügyvezetője azonban nagy reményekkel vállalja az új kihívást. A szakember célkitűzései között kiemelten szerepel a köz- és magánszektor közötti építő jellegű együttműködések elősegítése.

A kanadai hölgy idén június óta tölti be a vezető tisztséget a szervezet élén, és úgy véli: ezekben az együttműködésekben rejlik a valódi előrelépést jelentő, nagyobb léptékben megvalósuló pozitív változások kulcsa. A non-profit világszervezet, amelynek vezetőjévé vált, világszerte mintegy 100 nemzeti GBC-vel karöltve dolgozik a fenntartható építés ügyének előmozdításán.

Terri Wills-szel a World Green Building Council közelgő hong kongi konferenciájának apropóján az eco-business.com magazin készített interjút, amely angol nyelven itt olvasható. 

Forrás: http://eco-business.com

<< Vissza a főoldalra