Established Member of the

HuGBC

Biotornyok uralják majd Párizst

Előtérbe kerültek világszerte a zöld felhőkarcolók, most Párizsból mutatunk néhány újabb tervet. A jövő lassan elkezdődik, és a franciák megint olyan franciás tervekkel rukkoltak elő.
1

Mivel a klímapolitika globálisan és a legtöbb országban jelentős üvegházkibocsátás-csökkenést irányoz elő az elkövetkezendő évtizedekben, ezért a Vincent Callebaut Architectures „2050 Párizs Smart City" néven különleges projektet dolgozott ki, amely 8 különböző fenntartható torony tipológiáját vázolta fel Párizsban. Az épülettípusok mindegyike integrálja a metropolisz urbánus adottságait és meglévő épületeit a megújuló energia és a természet elemeivel. A tanulmányt már elküldték a párizsi városházára, hogy szakértők segítségével a gyakorlatba is átültethessék a jövőben a terveket.

A Montain Towers névre hallgató típust Párizs híres kereskedelmi utcájába, a Rue de Rivoliba tervezték, amelyek valójában ún. bioklimatikus csúcsok, ahol a megújuló energiákat összekombinálják a jelenlegi utcakép adta lehetőségekkel. Az Antiszmog Tornyok pedig szélturbinák és napelemek segítségével termelnének elektromos áramot. Ez a projekt amúgy meglehetősen nagyszabású, hiszen mintegy 23 kilométeren keresztül Párizs régi vasútvonalait zöldiesítenék. A kör alakú tornyokat konyhakertekkel vennék körbe, amelyek megszűrnék a várost fojtogató szmogot is.

További infó az irodablog.hu cikkében.

Forrás: http://irodablog.hu

<< Vissza a főoldalra