Established Member of the

HuGBC

BREEAM Outstanding minősítésre tervezi az Agora Budapestet a HB Reavis

2017. március 10., Hírek tagjainktól 784 hb reavis AGORA BUDAPEST ingatlanfejlesztés breeam fenntarthatóság

Március 9-én elindult a HB Reavis nemzetközi ingatlanfejlesztő csoport nagyszabású beruházása, az AGORA BUDAPEST első épülete, az AGORA HUB kivitelezése. A fejlesztés fenntartható, kortárs építészeti megoldásokkal, zöldfelületekkel és közösségi terekkel is szépíti majd a várost. Az első épület átadását 2018-ban, a teljes beruházás befejezését 2023-ra tervezik.
1

Az európai irodapiac egyik vezető szereplőjeként a HB Reavis stratégiai szinten elkötelezett a fenntartható megoldások és az innováció iránt. A 3 hektárnyi területen 15 teniszpálya méretének megfelelő zöld felületet terveznek, amelyet fasorok, bokrok és füves sétányok díszítenek. Az épületegyüttes központi részén egy „kiülős teret”, agórát alakítanak ki, amellyel egy új nyüzsgő találkozópont jön létre a város életében.

A HUB-ban a bérlők és a külső vendégek számára egyaránt elérhető lesz egy 900 m2-es edzőterem, illetve a vendégeket kiszolgáló egészséges ételeket kínáló „vitaminbár” is. A lépcsőházat az egészséges életmódra való felhívás jegyében nem rejtik el, hanem kifejezettem központi helyet tölt majd be az épületben.

Az AGORA Budapest első épületében olyan emberközpontú újítások kapnak majd helyet, mint az integrált és intelligens beléptető- és liftvezérlő rendszer, mikro-lokáció alapú tájékoztató rendszer, projekt mobil applikációk vagy az adaptív parkoló szervezés.

Öt tervezett irodaépületével, melyek legmagasabb épülete kb. 90 méteres lesz, illetve tágas közösségi tereivel az AGORA BUDAPEST fontos szerepet játszik majd a fővárosi irodapiac megújulásában. A több fázisban megvalósuló 136 000 m2 bérbeadható területű épületegyüttes prémium kategóriás, modern irodákat, illetve üzlethelyiségeket foglal majd magába. A mélygarázsban 2170 parkolóhelyet hoznak létre, amely a HB Reavis épültekben megszokott elektromos töltőpontokat is biztosít. Szintén tradicionális már a HB Reavis fejlesztéseiben, hogy a biciklivel közlekedőkre is gondolnak: felújítják és összekötik a környező bicikli utakat, emellett kerékpártárolót és zuhanyzókat is kialakítanak az épületekben. A kivitelezés folyamán átmeneti zöldterületeket hoznak létre az építkezés területén, hiszen az 2023-ig tart majd.

„A tervezés során a HB Reavis kiemelt célja volt, hogy a most épülő ikonikus épületegyüttes jól illeszkedjen a városi szövetbe, tisztelje Budapest hagyományait, ugyanakkor modern építészeti értéket adjon a fővárosnak. Ennél is fontosabb cél azonban, hogy egy olyan fejlesztést hozzunk létre, ahol az emberek kellemes környezetben dolgozhatnak, és tölthetik a szabadidejüket. Kiemelt szempont volt, hogy barátságos, szerethető köztereket hozzunk létre, amelyeket a hétvégén is nyitva tartó üzletek, éttermek, és közösségi programok töltenek meg élettel.” – mondta Radnóty Zoltán a HB Reavis magyarországi cégcsoportjának vezetője.

A projekt tervezése során a fejlesztés közvetlen környezetének teljes megújítására is nagy hangsúlyt fektettek. Szabó Tamás János DLA, a FINTA Stúdió vezető tervezője elmondta: „A kivitelezés alatt átépítésre kerül az Árboc és az Esztergomi utca, emellett az Esztergomi és az Árboc, illetve az Esztergomi és Róbert Károly körút kereszteződésénél új közlekedési csomópontokat alakítanak ki. Felújítják és akadálymentesítik a metrókijáratot, és az épületegyüttesben egy új, csökkentett forgalmú Volánbusz-pályaudvar is helyet kap. A környezet szépítése érdekében megújítják a meglévő zöld felületeket, emellett új fasorokat ültetnek a projekt mentén.”

 

Forrás: http://

<< Vissza a főoldalra