Established Member of the

HuGBC

BUILD UPON: Elindult a világ legnagyobb együttműködési retrofit projektje

2016. március 09., WorldGBC News 5214 build upon

A március elején indult BUILD UPON projekt az Európai Unió épületei jelentette kibocsátás csökkentését célozza.
1

Egy év előkészítés után elkezdődött a BUILD UPON névre keresztelt projekt, amelynek keretében Európa-szerte összesen 80 rendezvényt szentelnek az épületek jelentette kibocsátás csökkentése kérdéskörének - a sorozat több mint 1000 szervezet együttműködésében jön létre.

Az Európai Unió teljes CO2-kibocsátásának 36%-ért az épületek felelnek.

A BUILD UPON célja, hogy a kormányzatok, az ipar és a civil szféra figyelmének felkeltésével orvosolja a problémát, méghozzá az ún. "nemzeti felújítási stratégiák" előmozdításával. Ezek olyan hosszú távú forgatókönyvet jelentenek, amelyek nemzeti szinten a lakó és kereskedelmi létesítmények felújítását célozzák. Az uniós szabályozás értelmében ezeknek a stratégiáknak 2017. április 30-ig kell körvonalazódniuk.  

A 2,35 millió eurós projekt a Horizon 2020 program keretében zajlik, és 13 ország nemzeti GBC-je állt az élére. Ezek az országok: Bulgária, Horvátország, Csehország, Finnország, Írország, Olaszország, Lettország, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország és Törökország. A kezdeményezés élvezi a World Green Building Council Európai Régiós Hálózatának (WorldGBC ERN) támogatását.

További részletek angol nyelven itt. A teljes sajtóanyag itt érhető el.

A projekt honlapja: www.buildupon.eu

Letölthető dokumentumok:

Forrás: http://worldgbc.org

<< Vissza a főoldalra