Established Member of the

HuGBC

Build2Gether Green Retrofit: Már csak korlátozott férőhelyek!

Gyorsan fogynak a helyek a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének (HuGBC) a nemzetközi Zöld Építés Hetét ünneplő szeptemberi rendezvényeire!
3

A Build2Gether Green Retrofit egész napos nemzetközi konferencia szeptember 24-én az Eiffel Palace-ban várja a fenntartható épületfelújítások témaköre iránt érdeklődőket, korlátozott számú férőhellyel! 

A rendkívül dinamikus növekedéssel büszkélkedő, taglétszámát nemrég negyedével megnövelő Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) által szervezett, egész napos nemzetközi Build2Gether Green Retrofit konferencián szeptember 24-én külföldi és hazai szakemberek járják körül a fenntartható épületfelújítások témakörét. Az Eiffel Palace-ban tartott rendezvényen az angol nyelvű előadások és kerekasztal-beszélgetések során meghallgathatjuk például a Nobel-díjjal kitüntetett Dr. Ürge-Vorsatz Diana klímakutatót! A Center for Climate Change and Sustainable Energy Policy (3CSEP) igazgatója, a HuGBC alapító tagja az ENSZ IPCC tanulmányáról beszél majd a hallgatóságnak. Kifejezetten a konferencia alkalmából érkezik Budapestre James Drinkwater, a World Green Building Council Európai Régiós Szervezetének vezető tanácsadója, az ő előadása a világszervezet európai tevékenységét ismerteti. 

Build2Gether Green Retrofit konferencia

A fenntartható épületfelújítások sikeres gyakorlati példáit a régiós GBC szervezetek külföldi előadói mutatják be, a prezentációk során megismerkedhetünk egy szlovák, egy német és egy osztrák épület esettanulmányával. Hazánkat pedig a nemrég környezettudatos minősítést szerzett Dorottya Udvar képviseli, amelyről Beleznay Éva, a HuGBC elnökségi tagja tart prezentációt, továbbá az Eiffel Palace, amelybe a konferencia záróeseményeként egy vezetett körsétát tehetünk majd. Matuz Géza, az ÉMI Nonprofit Kft. termelési és értékesítési igazgatója az uniós energiahatékonysági irányelv meglévő épületekre való hazai alkalmazásával kapcsolatos nemzeti stratégiáról beszél. A konferenciát Baross Pál, a HuGBC elnökének köszöntője nyitja meg, és a kettős fenntartható épületminősítést megcélzó Eiffel Palace-ban tett túra zárja, amelyet Gyöngyösi Zsolt, a HuGBC elnökségi tagja vezet. Regisztráció, további részletek, részletes program itt található!      

Fogynak a helyek a Green Walk 2014 sorozatra is!

Szintén javában folyik a regisztráció a Green Walk 2014 egyhetes nyílt nap sorozatra! Szeptember 22-27. között összesen 21 környezettudatos hazai létesítménybe lehet ellátogatni, a szakemberek által vezetett túrákon olyan újdonságokat is megismerhetünk, mint a Vision Towers irodaház vagy a Groupama Aréna (FTC Stadion). Nemcsak budapesti, hanem vidéki helyszínekre is ellátogathatunk, ahová buszos utazást is szervezünk. A programsorozat ingyenes, de regisztrációköteles. A Magyar Építész Kamara 1 kreditpontot ad minden látogatásért. Az erről szóló igazolás adminisztrációs díja 1.500- Ft/fő. A programokra az Építész Továbbképző felületén keresztül már zajlik a regisztráció. Jelentkezzenek, biztosítsák időben helyüket az izgalmas programokra, amelyeket idén egy fotópályázat is kiegészít! Jelentkezés, további részletek a programokról itt olvashatók

Green Walk 2014 fotópályázat: Kattints és nyerj!

A túra résztvevői megcsillogtathatják fotóstehetségüket is! Fotópályázatot hirdetünk, amelyen indulhatnak a túrák regisztrált résztvevői, a nyílt nap sorozat állomásairól készített képeikkel. A képekből a Green Walk lezárulta után szakértő zsűri választja ki a nyerteseket, és lesz közönségszavazás is! Érdemes pályázni, a nyerteseket ajándékok várják! Részletes kiírás, nevezési feltételek itt, a fotópályázatról aktuális információkért figyeljék Facebook-oldalunkat, továbbá a Green Walk 2014 facebook esemény oldalát!

Minősítés német módra: szénsemleges DGNB workshop Budapesten

A Build2Gether Green Retrofit konferenciához kapcsolódó félnapos, angol nyelvű továbbképzés a DGNB épületminősítő rendszerrel kapcsolatos tudnivalókba avatja be az érdeklődőket, kiemelve a rendszer sajátosságait és betekintést engedve a minősítés folyamatába. A továbbképzést a konferenciára Budapestre érkező szakemberek tartják, és a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete ajánlásával az eco | MIND consulting group szervezésében valósul meg. Regisztráció és további részletek itt találhatók.

Alakítsuk együtt az Unió fenntartható építéssel kapcsolatos politikáját!

James Drinkwater, a WorldGBC vezető tanácsadója a Green Retrofit konferenciát követően egy külön workshop keretén belül gyűjti össze a hazai piacról érkező tapasztalatokat és javaslatokat az EU szabályozások befolyásolása céljából. Az angol nyelvű, ingyenes, de regisztrációköteles rendezvény címe: "EU Framework" for Building Assessment. Regisztráció a tornoczky.monika@hugbc.hu e-mail címen.

 

Forrás: http://hugbc.hu

<< Vissza a főoldalra